LHV neemt afscheid van bestuurslid Geert-Jan van Loenen

 
Met een drukbezochte bijeenkomst heeft de LHV dinsdag 20 december afscheid genomen van bestuurslid Geert-Jan van Loenen. Na 7 jaar als landelijk bestuurder loopt de bestuurstermijn van de huisarts uit Hengelo af.

Geert-Jan van Loenen tijdens zijn afscheid"Al decennia maakt Geert-Jan zich sterk voor de belangen van huisartsen, zowel op regionaal als landelijk niveau", zegt LHV-voorzitter Ella Kalsbeek.

"Dat deed hij succesvol als actievoerder en later als bestuurder. Geert-Jan heeft zich in de afgelopen 7 jaar onder meer ingezet voor de kwaliteit van de huisartsenzorg, de samenwerking met andere zorgverleners in de ouderenzorg, ggz en jeugdzorg en actuele maatschappelijke thema’s als preventie, kindermishandeling en recent nog de vergoeding voor de tolkentelefoon. Daarbij koos hij vaak voor een directe benadering, vanuit zijn huisartsenhart. Als LHV-bestuur en vereniging gaan we hem missen."

Het thema van Geert-Jan’s afscheid was Huisarts & Humor. Een onderwerp dat zeer bij deze bestuurder en huisarts past. Cabaretier/arts Ernst van der Pasch gaf de aanwezigen een aantal tips om humor in de (huisartsen)praktijk te brengen.

In het decembernummer van De Dokter is het voorwoord van Geert-Jan van Loenen.