LHV neemt afscheid van directeur Lodi Hennink

 
Met een drukbezochte bijeenkomst heeft de LHV op 22 september afscheid genomen van directeur Lodi Hennink. Hij was bijna tien jaar directeur van de LHV.

Volgens LHV-voorzitter Ella Kalsbeek gaf Lodi gedurende jaren op zeer betrokken wijze leiding aan het bureau van de LHV. "Lodi kan complexe zaken goed analyseren tot de kern en als geen ander visualiseren. Een talent dat zeer welkom is in de dynamische en politieke discussies die we binnen en buiten de LHV voeren."

Belangen huisarts en patiënt

Lodi Hennink tijdens zijn afscheidsbijeekomstIn de afgelopen tien jaar heeft Lodi zich als directeur ingezet voor een sterke en professionele LHV, met de belangen van huisartsen scherp op het netvlies. Daarbij heeft hij ook de patiënt van de huisarts steeds in het oog gehouden. Het thema van Henninks afscheid was ‘Zorg en Zelfredzaamheid’.

De verhalen van de Rotterdamse huisarts en straatdokter Marcel Slockers brachten de praktijk van daklozen dichtbij. Illya Soffer kent de behoefte én de beperking aan zelfredzaamheid heel goed, als directeur van Ieder(in), netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Zij spoorde de aanwezigen aan om moedig het hoofd te bieden aan de weeffouten die de zorg aan deze groep kwetsbaren kent.

Opvolger

Hennink wordt vanaf 1 oktober opgevolgd door Paul van Rooij, die tot voor kort directeur van GGZ Nederland was en daarvoor 10 jaar bij Zorgverzekeraars Nederland heeft gewerkt.