LHV neemt afscheid van vicevoorzitter Bram Stegeman

 
Met een drukbezochte bijeenkomst heeft de LHV afscheid genomen van vicevoorzitter en penningmeester Bram Stegeman. Na 7 jaar als landelijk bestuurder loopt de bestuurstermijn van de huisarts uit Maarssen af.

Vicevoorzitter Bram Stegeman tijdens zijn afscheid 12 april 2016"Al decennia maakt Bram zich sterk voor het huisartsenvak, zowel op landelijk als regionaal niveau", zegt LHV-voorzitter Ella Kalsbeek. "Als bestuurslid heeft hij zich in de afgelopen 7 jaar onder meer ingezet voor een passende bekostiging van de huisartsenzorg en voor de belangen van werkgevers en werknemers in de huisartsenpraktijk. Hij wist daarbij als geen ander de verhalen en ervaringen van huisartsen in discussies in te brengen. Als LHV-bestuur en vereniging gaan we hem missen."

Dilemma’s in bekostiging

Geheel in lijn met de dossiers waarmee Bram zich als bestuurslid bezig hield, was het thema van zijn afscheidsbijeenkomst ‘Dilemma’s in de bekostiging van de gezondheidszorg’. Edith Schippers, minister van VWS, gaf een korte reflectie op dit onderwerp. Filosoof en econoom Edgar Karssing filosofeerde vervolgens over 'Betekenisvolle ontmoetingen; de dokter, de markt en de patiënt', waarbij hij Bram Stegeman ook betrok.

In het aprilnummer van De Dokter is het voorwoord van Bram Stegeman.