Voor een gezonde huisartsenzorg
 

LHV: staking vanwege artikel 13 voorbarig en niet in belang patiënt

 
 
Een oproep tot staking is volgens de LHV momenteel voorbarig en niet in het belang van de patiënt. De Landelijke Huisartsen Vereniging vindt aanpassing van artikel 13 Zorgverzekeringswet absoluut ongewenst en heeft zich steeds sterk gemaakt voor vrije artsenkeuze. Met als resultaat dat de vrije keuze voor de huisarts zo goed als zeker gewaarborgd is. Momenteel voeren de politieke partijen nog overleg over de definitieve wetswijziging. De LHV volgt ook de komende weken met kritische blik de politieke discussie over de Zorgverzekeringswet.

De continuïteit van zorg en vrije artsenkeuze komen door de voorgestelde aanpassing van artikel 13 in gevaar. Bovendien wordt de onderhandelingsmacht van zorgverzekeraars versterkt en wordt onvoldoende invulling gegeven aan hun informatieplicht en zorgplicht.

Waarborg

In de laatste weken lijkt overigens de 'vrije huisartsenkeuze' gewaarborgd voor de patiënt. De huisarts wordt namelijk gevrijwaard van veranderingen in artikel 13 van de Zorgverzekeringswet. Dat stelden verschillende media in hun berichtgeving over het nieuwe zorgakkoord. Volgens zowel Volkskrant als De Telegraaf hebben ChristenUnie en SGP zich hard gemaakt voor de 'vrije huisartsenkeuze'.

Meer informatie: