LHV is voorstander van accreditering 1 keer per 3 jaar

 
LHV is voorstander van accreditering 1 keer per 3 jaar
De vereenvoudiging van de praktijkaccreditatie voor huisartsen moet worden doorgezet volgens afspraak, vindt de LHV. De LHV is voorstander van accreditering 1 keer per 3 jaar: "We hebben de afspraken over het verminderen van de regeldruk voor huisartsen tenslotte niet voor niets gemaakt".

Voortgang bewaken

Afgelopen maart 2018 tijdens een ‘schrapcongres’ zette ook de NPA (NHG Praktijk Accreditering) zijn handtekening onder het schrappen van overbodige audit-rondes: NPA accreditering wordt driejaarlijks volgens punt 7 van de afspraken voor de huisartsenzorg. Het Actiecomité Het Roer Moet Om (HRMO) en de LHOV (Landelijke Huisartsen Opleiders Vereniging) kregen destijds de opdracht om de voortgang te bewaken. Het eerder afgesproken 1 september 2018 werd uitgesteld tot 1 januari 2019. 

HRMO en de LHOV laten nu echter weten dat zij onvoldoende voortgang zien bij de NPA  en roepen op tot het snel invoeren van een driejaarlijkse accreditering en het vervallen van de verplichte jaarlijkse accreditatie voor huisartsopleiders.

Teleurstellend

Sinds maart 2018 ziet ook de LHV via het College van Deskundigen van de NPA toe op de vereenvoudiging van de praktijkaccreditatie. Wendy Borneman, bestuurslid LHV: ‘Het is teleurstellend dat er nog geen zicht is op een gedragen, driejaarlijkse accreditatie. We hebben de afspraken over het verminderen van de regeldruk voor huisartsen tenslotte niet voor niets gemaakt. Ook wij vinden dat er nu haast gemaakt moet worden.’