LHV-voorzitter Ella Kalsbeek kondigt vertrek aan

 
LHV-voorzitter Ella Kalsbeek kondigt vertrek aan
Per 1 april 2021 neemt voorzitter Ella Kalsbeek afscheid van de LHV, zo maakt zij bekend. Persoonlijke omstandigheden maken dat zij ervoor kiest om haar tweede termijn als bestuursvoorzitter niet af te maken en te kiezen voor een andere werk-privé-balans.

Op 1 september 2014 begon Ella Kalsbeek als voorzitter van de LHV: “Tot mijn grote genoegen. Ik heb de afgelopen jaren met heel veel plezier voor en met de huisartsen gewerkt. Mijn tweede termijn loopt af op 1 september 2022. En hoewel ik het zeer naar mijn zin heb ga ik die termijn niet afmaken. In het voorjaar van 2021 bereik ik mijn pensioenleeftijd. Ook dat is op zichzelf nog geen reden om na 44 jaar te stoppen met werken. Toch ga ik dat wel doen. En de reden daarvoor is dat ik de werk-privé balans wat meer naar privé zou willen hebben.”

De reden zijn persoonlijke omstandigheden: “Mijn man kreeg 2,5 jaar geleden de diagnose Parkinson. Gelukkig gaat het nog steeds best goed met hem en kunnen we nog vrijwel alles samen doen wat we graag doen. Tegelijkertijd weten we ook dat deze ziekte zal doorzetten. We hopen natuurlijk heel langzaam, maar dat weten we niet. Daarom hebben we beiden besloten te stoppen met onze hoofdfunctie. Meer tijd voor elkaar, meer tijd voor onze kinderen en kleinkinderen en meer tijd voor alle mooie dingen in het leven. Maar… tot 1 april ga ik er met en voor alle huisartsen graag nog een half jaar tegenaan!”

Per 1 april 2021 legt Ella Kalsbeek haar functie neer. Binnenkort zet de LHV de procedure in gang om een nieuwe voorzitter te vinden en benoemen.