Maak eenvoudig waarneemcontracten met LHV-contractgenerator

 
Maak eenvoudig waarneemcontracten met LHV-contractgenerator
De VAR wordt vanaf 1 mei 2016 definitief vervangen door het modelcontract voor freelancers en zzp'ers. Tussen 1 mei 2016 en 1 mei 2017 geldt een overgangsperiode, waarin praktijkhouders en waarnemers moeten overschakelen naar de nieuwe overeenkomst. Om dit zo eenvoudig mogelijk te maken, heeft de LHV een contractgenerator ontwikkeld.

Met de LHV-generator voor waarneemcontracten stelt u binnen enkele minuten een kant-en-klare waarneemovereenkomst op. Na het beantwoorden van een aantal vragen ontvangt u uw persoonlijke waarneemcontract in uw mailbox. De overeenkomst hoeft alleen nog maar ondertekend te worden door de opdrachtgever en waarnemer.

Duurwaarneming en incidentele waarneming

Via de generator kunt u twee soorten contracten maken. Eén voor de duurwaarneming en één voor de incidentele waarneming voor een huisarts in de huisartsenpraktijk. Langdurige waarneming voor één praktijk blijft dus mogelijk, ook in de toekomst.

Wat betekent dit voor u

Zowel voor praktijkhouders als waarnemers geldt: gaat u een nieuwe overeenkomst aan die doorloopt na 1 mei 2016, maak dan (ook nu al) een overeenkomst aan via de LHV-contractgenerator.

Heeft u overeenkomsten gesloten die doorlopen na 1 mei 2016, dan heeft u tot 1 mei 2017 om deze overeenkomsten om te zetten naar een nieuwe overeenkomst. Dat geeft u de tijd om uw werkwijze aan te passen aan de nieuwe wet. Tijdens de overgangsperiode stelt de Belastingdienst zich in de handhaving terughoudend op. Waar nodig wordt eerst gewaarschuwd als de werkwijze nog niet in lijn is met de wet.

Naar LHV-contractgenerator (voor leden)