Multizorg vereenvoudigt afsluiten volgovereenkomst

 
Huisartsen met een contract met Achmea, De Friesland of DSW hoeven in het vervolg geen volgovereenkomst meer te tekenen met Multizorg. Dit gebeurt sinds kort volledig geautomatiseerd.

Multizorg heeft met deze verzekeraars afspraken gemaakt over het uitwisselen van de kernafspraken én elektronische verzending van de AGB-code, de prestatie en het tarief. Declaraties kunnen daarom ook sneller worden uitbetaald. De afspraken over de elektronische verzending gelden ook voor Zorg en Zekerheid en ENO, omdat Multizorg mede ondertekenaar is van deze contracten. 

Op aandringen van de LHV heeft Multizorg met diverse verzekeraars deze verbetering doorgevoerd. De LHV hoopt dat andere verzekeraars dit goede voorbeeld volgen, zodat bij de contracteringsronde 2016 geen enkele huisarts meer een aparte volgovereenkomst met Multizorg hoeft te tekenen. In ZN-verband is in ieder geval een project gestart om via Vecozo het volgen digitaal te gaan regelen. De LHV kijkt met interesse uit naar de resultaten van dit project.