Nascholing Informatiebeveiliging maakt ‘bedreigend’ onderwerp toegankelijk

 
Op het eerste gezicht misschien geen aantrekkelijk onderwerp voor een nascholing. En toch krijgt de LHV juist hierover veel vragen van leden: wanneer gaat mijn praktijk écht veilig om met patiëntgegevens? Informatiebeveiliging is niet meer alleen een morele plicht, maar ook steeds meer wettelijk vastgelegd. We helpen graag de informatiebeveiliging voor u en uw medewerkers te vergemakkelijken en de patiëntveiligheid te verzekeren.

Een huisarts zei na afloop van de nascholing Informatiebeveiliging: ‘een bedreigend onderwerp is voor mij toegankelijk gemaakt.’ Voor u is het waarschijnlijk ook geen dagelijkse materie wat er allemaal komt kijken bij het vastleggen, uitwisselen en beveiligen van patiëntgegevens. De wet- en regelgeving rond informatiebeveiliging in de zorg breidt zelfs steeds verder uit. Zo zal in 2016 de wet meldplicht datalekken in werking treden en de zogenoemde norm NEN 7510 gaan gelden. Dit is een door het Nederlands Normalisatie-instituut ontwikkelde norm voor Informatiebeveiliging voor de zorgsector in Nederland.
 
Weet u wat dit voor uw praktijk betekent? Zijn uw patiëntgegevens optimaal beschikbaar, betrouwbaar en afgeschermd tegen onbevoegden? En zijn uw medewerkers op de hoogte van de do’s en dont’s rond gegevensverkeer? De nascholing Informatiebeveiliging van de LHV Academie gaat uit van uw praktijksituatie en helpt u:

  • de sterke en zwakke punten van de informatiebeveiliging in uw praktijk te leren kennen
  • collega’s en medewerkers te motiveren om zorgvuldig met informatie om te gaan
  • gerichte en passende beveiligingsmaatregelen te nemen en de eigen praktijk efficiënt en effectief in te richten
  • op de hoogte te zijn van de juridische eisenen triggers rond beheer en uitwisseling van patiëntgegevens
  • met een plan van aanpak voor uw praktijk

Er is nog plaats bij de eerstvolgende geaccrediteerde nascholing Informatiebeveiliging op donderdag 3 september.

Meer informatie en inschrijven