Nieuw corona-webinar op 1 april

 
Nieuw corona-webinar op 1 april
Na het wederom drukbezochte webinar over corona van donderdagavond, is er op woensdag 1 april weer een volgende editie. Eén van de onderwerpen is palliatieve zorg in tijden van corona. De verdere invulling van het programma passen we aan op de actualiteit en vragen van huisartsen.
 • Wat: gratis corona-webinar voor huisartsen
 • Wanneer: woensdag 1 april om 20:00 uur
 • Duur: 1 à 1,5 uur
 • Accreditatie: ABAN geaccreditateerd voor 1,5 punt

Schrijf u nu in

 

Sprekers 1 april

 • Prof. Dr. Patrick Bindels, Hoofd Afdeling Huisartsengeneeskunde Erasmus MC
 • Marco van den Bogart, Longarts in Bernhoven Ziekenhuis
 • Prof. Dr. Jako Burgers, Strategisch-medisch adviseur NHG
 • Karin van Veen-Jans, Huisarts in Uden & kaderarts palliatieve zorg

Accreditatie

De webinars zijn ABAN geaccrediteerd (1,5 punt per webinar), zowel live als ook on demand bekeken. De accreditatie loopt tot en met 7 mei 2020, dus tot dan kunnen de webinars teruggekeken worden en wordt er accreditatie verleend. Aan het einde van ieder webinar moeten vijf inhoudelijke vragen beantwoord worden, om accreditatiepunten te krijgen. Let op: deze punten worden pas na 7 mei a.s. verwerkt.

Toegang zonder BIG-registratie

Ook voor zorgverleners zonder BIG-registratie zijn de webinars toegankelijk. Zij kunnen zich aanmelden via coronawebinar@lhv.nl. Accreditatie is ook aangevraagd voor praktijkmanagers, doktersassistentes en praktijkondersteuners. De toekenning van deze punten moet handmatig gedaan worden. Om accreditatiepunten toe te kennen, zijn het KABIZ-nummer (voor doktersassistenten/praktijkmanagers) en NVvPO-nummer (praktijkondersteuners) nodig.

Een reeks webinars

De komende periode is er wekelijks of tweewekelijks (afhankelijk van actuele situatie) op woensdag om 20:00 uur een nieuw webinar rondom het coronavirus. De webinars zijn een extra medium om u als huisarts te informeren over de actuele stand van zaken rondom COVID-19. Laagdrempelig, toegankelijk en interactief. Het stimuleert de dialoog tussen beleidsmakers en het werkveld, zodat we snel kunnen inspelen op de ontwikkelingen.

De webinars zijn het initiatief van LHV, NHG en MedischeScholing.nl in samenwerking met InEen, Huisarts van de Toekomst en VPH. 

Meer lezen over het coronavirus?

 1. NHG-website voor informatie over hoe u in de huisartsenpraktijk handelt
 2. Website van het RIVM
 3. Patiënten verwijst u naar Thuisarts of het landelijk publieksnummer van het RIVM 0800 - 1351.
 4. LHV-dossier coronavirus met praktische tips, de e-learning 'Vermijdbare zorginfecties in de huisartsenpraktijk', de toolkit Uitbaak infectieziekten en nog veel meer.