Nieuw: modelcontract ANW-diensten

 
Nieuw: modelcontract ANW-diensten
U kon al een modelovereenkomst maken voor waarnemingen overdag, sinds nu kan dat ook voor het overnemen van ANW-diensten. De LHV heeft een eenvoudig e-mailcontract gemaakt aan de hand waarvan praktijkhouders en waarnemers diensten van elkaar kunnen overnemen. Een contract en werkwijze die in het kader van de wet DBA is goedgekeurd door de Belastingdienst.

Praktijkhouders en waarnemers maken heel vaak afspraken over het overnemen van diensten. Dat gaat vaak via een simpel mailtje of app-je. Maar het kan nu eenvoudig én juridisch veilig via de LHV-contractgenerator. Voordeel daarvan is dat u conform de Wet DBA werkt en dat tegelijkertijd ook andere afspraken goed en duidelijk worden vastgelegd.

Stel een ANW-contract op

Hoe werkt het

  1. U vult enkele gegevens in in de contractgenerator en verzendt deze
  2. U ontvangt meteen een contractje in de vorm van een kant en klare e-mail. Met daarbij de volledige overeenkomst als attachment. Deze overeenkomst is door de Belastingdienst goedgekeurd.
  3. Aan deze mail voegt u eventueel een eigen boodschap toe, en u stuurt hem naar de huisarts waarmee u een afspraak wilt maken. Ondertekenen is niet nodig.
  4. Wel bewaart u de verstuurde mails, zodat u altijd kunt laten zien welke afspraken u gemaakt heeft.
  5. U kunt bovendien meerdere diensten afspreken in één overeenkomst.

Ons advies is om de overeenkomst in de bijlage ook daadwerkelijk vooraf te lezen, zodat duidelijk is welke rechten en verplichtingen u over en weer heeft.

Over de waarneemcontracten

Met de contractgenerator voor waarneemcontracten stelt u vanaf nu dus contracten op voor duurwaarnemingen, incidentele waarnemingen en voor het overnemen van ANW-diensten. Met de generator stelt u eenvoudig contracten op die op uw waarneming van toepassing zijn.