Nieuwe website met oplossingen voor Meer tijd voor de patiënt

 
Nieuwe website met oplossingen voor Meer tijd voor de patiënt
Vanaf vandaag kunt u zich via de nieuwe website meertijdvoordepatient.lhv.nl laten inspireren door praktijkvoorbeelden van collega-huisartsen die zorgen voor minder werkdruk en meer tijd voor de patiënt. Welke oplossing past bij uw praktijk?

Bezoek direct https://meertijdvoordepatient.lhv.nl/

De LHV wil ervoor zorgen dat u kwaliteit kunt blijven leveren en met plezier uw vak uit kunt oefenen. Er moet daarom meer tijd zijn voor de patiënt, een van de belangrijkste speerpunten van de LHV. We hebben allerlei soorten praktijken bezocht en gesproken om uit de eerste hand te horen hoe huisartsen en hun teams tot creatieve en innovatieve oplossingen komen. Soms met medewerking van de zorgverzekeraars, vaak op eigen kracht. Inspirerende voorbeelden voor collega’s die op zoek zijn naar een andere aanpak in de praktijk.

Hoe werkt de website?

Op meertijdvoordepatient.lhv.nl laten huisartsen aan u zien hoe zij meer tijd voor de patiënt realiseren, soms door een combinatie van oplossingen toe te passen. 

  • De website is verdeeld in zes oplossingsrichtingen: een kleinere praktijk, inzet personeel, langer consult, efficiënte praktijkvoering, het begrenzen van de zorg en oplossingen voor een lagere werkdruk in de ANW.
  • Per oplossingsrichting ziet u een aantal praktijkvoorbeelden.
  • Onder elk praktijkvoorbeeld leest u het verhaal namens de betrokken huisarts: wat is de oplossing en wat heeft het de huisarts(enpraktijk) en de patiënt opgebracht?   
  • Sommige praktijkvoorbeelden zijn voorzien van extra informatie of een duiding van de LHV, u vindt deze informatie onderaan het voorbeeld.

Heeft u zelf een voorbeeld?

Het aantal voorbeelden breiden we de komende tijd steeds verder uit. Bent u in de praktijk aan de slag gegaan met het mogelijk maken van meer tijd voor de patiënt? Via het contactformulier op de website  kunt u het praktijkvoorbeeld aanmelden. Wij nemen vervolgens contact met u op.

Meer informatie