Onderzoek NPCF staat haaks op uitkomsten Consumentenbond en LHV

 
Onderzoek NPCF staat haaks op uitkomsten Consumentenbond en LHV
De NPCF publiceert 29 februari uitkomsten van onderzoek naar de tevredenheid van patiënten over hun huisarts. De patiënten- en consumentenfederatie beroept zich op een onderzoek, waarvan ze het rapport nog niet wil vrijgegeven. Hoewel het volledige NPCF-onderzoek (nog) niet openbaar is, lijken de uitkomsten haaks te staan op eerdere onderzoeken van zowel de Consumentenbond als de LHV.

Zo stelt de NPCF dat patiënten vinden dat ze onvoldoende inzicht hebben in de kwaliteit die hun huisarts biedt. Volgens de Consumentenbond heeft 81 procent van de patiënten juist veel vertrouwen in de kennis en kunde van hun huisarts. Niet voor niets krijgt de huisarts gemiddeld een 8,2 in het onderzoek van de Consumentenbond van 24 februari 2016.

Zorg op maat

Huisartsen bieden zorg op maat. Ze sluiten aan bij wat de patiënt op dat moment nodig heeft. En patiënten kunnen verschillend denken over wat kwaliteit van zorg is. Daarom is het zo goed dat er websites zijn als www.kiesuwhuisarts.nl (LHV, Nivel) en Zorgkaartnederland.nl (NPCF). Die helpen patiënten bij het maken van een bewuste keuze voor een huisarts. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk Nederlanders hun mening geven over hun huisarts via www.zorgkaartnederland.nl

Optimale zorg voor de patiënt

LHV, NHG, VPHuisartsen en de NPCF werken al jaren intensief samen om optimale zorg voor de patiënt te kunnen bieden. Binnenkort komt de vernieuwde gezamenlijke gids ‘wisselen van huisarts’ uit. De LHV is nauw betrokken bij de doorontwikkeling van Zorgkaartnederland.nl. Bovendien werken huisartsenpraktijken aan continue verbetering van de kwaliteit en laten dat zien met een keurmerk dat samen met NPCF is vastgesteld. Ook zitten de huisartsenorganisaties samen met de NPCF in Het Roer Moet Om waar we werken aan verbetering van het kwaliteitssysteem voor de huisartsenzorg. Dat blijven we natuurlijk doen.

Meer informatie

https://www.lhv.nl/uw-beroep/over-de-huisarts/kijkje-de-praktijk-van-de-...