Op naar een letselvrije jaarwisseling!

 
Op naar een letselvrije jaarwisseling!
De LHV staat vierkant achter de oproep van Politie Nederland aan het kabinet om dit jaar te zorgen dat de jaarwisseling écht veilig en feestelijk kan verlopen. Wij zijn dan ook een van de vele ondertekenaars van de grote advertentie die vandaag in het AD verscheen.

Binnenkort neemt het kabinet een besluit over consumentenvuurwerk. Als LHV steunen we de brede beweging voor een verbod op gevaarlijk consumenten vuurwerk, met behoud van het zelf afsteken van veilig vuurwerk.  Wij zijn immers ook al sinds 2015 aangesloten bij het Vuurwerkmanifest, een initiatief van oogartsen dat al 1.700 organisaties en 78.000 particulieren tekenden. De LHV vindt het hoog tijd dat het kabinet nu serieus werk maakt van een veilige jaarwisseling.

De advertentie is mede ingegeven door de vele incidenten tijdens de jaarwisseling, de slachtoffers die jaarlijks vallen en de risico's voor hulpverleners. Oogartsen hebben onderzocht dat 70% van het oogletsel veroorzaakt wordt door consumenten-vuurpijlen. Ook hulpverleners zelf, zoals ambulancemedewerkers, lopen hierbij gevaar. Daarom staat de LHV vierkant achter de oproep van de politie, samen met onder andere oogartsen, de KNMG en de Federatie Medisch Specialisten.