Oproep: stuur uw meest voorkomende P-regels in

 
Oproep: stuur uw meest voorkomende P-regels in
Met het project OPEN zorgen LHV, NHG en InEen ervoor dat uw patiënten vanaf 1 juli 2020 online toegang kunnen krijgen tot de belangrijkste informatie uit het H-EPD. De E- en P-regels die u na het invoeren van online inzage noteert, zijn vanaf dat moment in te zien door de patiënt. Vanuit OPEN worden huisartsen ook geholpen om voor alle patiënten goed te begrijpen P-regels op te stellen. Daarvoor brengen we nu de meestgebruikte P-regels in kaart.

Als patiënten de P-regel beter begrijpen, stellen ze achteraf minder vragen aan de huisarts of praktijkmedewerker. Vanuit OPEN hebben we daarom Pharos, het kenniscentrum dat zich richt op het terugdringen van gezondheidsverschillen, gevraagd om veelvoorkomende P-regels om te zetten naar teksten die begrijpelijk zijn voor laaggeletterden en patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden. Om te zorgen dat we alle veelvoorkomende P-regels in kaart hebben, hebben wij uw hulp nodig. 

Welke P-regels voert u dagelijks in? 

Wij willen u vragen de P-regels die u het meest gebruikt aan ons door te geven. Deze input gebruiken wij voor het overzicht ‘begrijpelijke P-regels’ dat u vanaf januari 2020 terugvindt in de scholingsmodule van OPEN en op de website. U kunt deze informatie overnemen en op basis van de voorbeelden een beeld vormen wat voor patiënten een begrijpelijke P-regel is. Via het formulier op de OPEN-website kunt u uw informatie aanleveren.

Meer weten over OPEN en online inzage?

Meer informatie over online inzage vindt u op de website van de LHV. Alles over het OPEN-project vindt u op de website van OPEN.