Praktijk Bruëlis in Kapelle winnaar jury- én publieksprijs LHV Bouwprijs 2018

 
Speciaal ontworpen schilderijen laten de Zeeuwse cultuur op een moderne manier terugkomen
De apotheekhoudende praktijk Praktijk Bruëlis in Kapelle heeft zowel de jury- als de publieksprijs gewonnen bij de LHV Bouwprijs 2018. De Bouwprijs wordt op 9 mei feestelijk aan de praktijk overhandigd. Volgens de vakjury was het een feest om huisartsenpraktijk Bruëlis te bezoeken. Het werd de jury direct bij binnenkomst al duidelijk dat medewerkers en patiënten hier heel graag komen.

De jury had een moeilijke taak, want het niveau van de ingezonden projecten was ook deze keer bijzonder hoog. Voor de LHV Bouwprijs 2018 zijn maar liefst 43 inzendingen gedaan.

De vakjury stelde een shortlist op van 10 projecten, waaruit 3 genomineerden zijn geselecteerd voor de juryprijs en de publieksprijs. De vakjury werd gevormd door Sacha Donia-Buck, architect-adviseur van de bouwadviesgroep-LHV, Jos Eras, architect-adviseur van de bouwadviesgroep-LHV en Carin Littooij, bestuurslid LHV en huisarts/ervaringsdeskundige. 

“Geweldig! Dat we als kleine Zeeuwse praktijk deze prijs winnen”, is de reactie van huisarts Bakx. "Een prachtige beloning voor alle energie die in de nieuwe praktijk zit. Ik ga het hele weekend glimmen!"

Balie

Eigen karakter

Volgens de vakjury was het een feest om huisartsenpraktijk Bruëlis te bezoeken. Het werd de jury direct bij binnenkomst op het ronde ‘entreeplein’ al duidelijk dat medewerkers en patiënten hier heel graag komen.

Naast een praktisch ontwerp waar veel aandacht is geschonken aan het prettig en efficiënt werken, is er ook goed nagedacht over de uitstraling. Er is een uitgesproken interieurconcept bedacht dat tot in de puntjes is doorgevoerd. Het geheel krijgt een heel eigen karakter door de speciaal ontworpen schilderijen, waarin de Zeeuwse cultuur op een moderne manier terugkomt.

Iedere kamer heeft een eigen kleur met een eigen bijpassend schilderij. "In deze praktijk wil iedereen wel werken", noteerde de enthousiaste vakjury in haar rapport.

Wachtkamer

Nek-aan-nek race

De publieksprijs bleek een nek-aan-nek race op de website van de LHV. Tot het einde toe bleef het spannend wie de winnaar van de publieksprijs zou worden. Uiteindelijk won ook hier praktijk Bruëlis met 41 stemmen meer dan de nummer 2 Huisartsenpraktijk Zwaansvliet, Amsterdam. Het Medisch Centrum Bodegraven, in Bodegraven werd eervol derde.

Met maar liefst 2376 geldige stemmen, tegen 1459 bij de LHV Bouwprijs 2016, is er flink gebruik gemaakt van de mogelijkheid om voor een favoriet ontwerp te stemmen.

Buitenzijde praktijk

De LHV Bouwprijs bestaat uit een award, een uitje voor het hele team een een uitgebreide publicatie in De Dokter. LHV feliciteert praktijk Bruëlis met hun uitverkiezing en bedankt alle genomineerden en alle inzenders voor hun deelname. De LHV en de vakjury zijn onder de indruk van het enthousiasme, de creativiteit en de inzet waarmee veel huisartsen bezig zijn met hun praktijkgebouw.

Meer informatie over de winnaars, de overige genomineerden en de werkwijze van de jury van de Bouwprijs 2018 vindt u in het juryrapport.

Zelf ook bezig met een verbouwing of nieuwbouw? Neem dan contact op met de bouwadviesgroep van de LHV voor advies.

Artist impression interieur

BijlageGrootte
PDF-pictogram Juryrapport LHV Bouwprijs 2018853.36 KB