Praktische tips voor het organiseren van niet-coronazorg

 
Praktische tips voor het organiseren van niet-coronazorg
Naast alle zorg voor patiënten met een (mogelijke) Covid-19-besmetting, zijn er ook nog veel patiënten met andere klachten die aandacht vragen van de huisarts en het team in de huisartsenpraktijk. Sommige van die klachten kunnen niet (langer) worden uitgesteld. Hoe kunt u op een goede en veilige manier de zorg voor deze patiënten organiseren? LHV en NHG hebben daarvoor de praktische tips voor de huisartsenpraktijk uitgebreid.

Veel huisartsenpraktijken hebben inmiddels gescheiden patiëntenstromen georganiseerd, zodat de patiënten met (mogelijke) Covid-19-besmetting niet in contact komen met andere patiënten en de huisartsenzorg geclusterd plaats kan vinden.

Veilige manier

Hoewel het in sommige praktijken nog steeds zeer druk is met coronazorg, geven andere praktijken aan weer ruimte te zien voor zorgverlening aan andere patiënten. Zij vragen zich af hoe ze - met alle richtlijnen en maatregelen die er momenteel gelden – dat op een goede en veilige manier kunnen doen.  

LHV en NHG hebben daarvoor de Praktische tips voor in de huisartsenpraktijk uitgebreid. Zo vindt u daarin nu tips over triage, vormen van consult-op-afstand, over het regelen van een ‘schoon spreekuur’ (als de situatie in uw praktijk dat nu toelaat) en de mogelijke inzet van de praktijkondersteuners.

Naar de tips

Meer informatie vindt u in het dossier coronavirus.