Schouder aan schouder

LHV-voorzitter Ella Kalsbeek reageert op brief 'Het Roer Moet Om'
 
“Huisartsen moeten nu schouder aan schouder staan om de broodnodige verandering voor elkaar te krijgen”. Dat zegt LHV voorzitter Ella Kalsbeek in reactie op Het Roer Moet Om.

Vorige week ontvingen veldpartijen InEen, LHV, NHG en ZN een open brief. In de brief noemen de initiatiefnemers acht actiepunten die moeten veranderen. Vandaag reageert de LHV op de brief. Naar de initiatiefnemers, maar vooral naar alle huisartsen in Nederland.

“De LHV steunt vanaf dag één de ambities uit het manifest. Ook wij vinden dat we naar een gelijkwaardige onderhandelingspositie tussen zorgverzekeraars en huisartsen moeten. En dat men moet stoppen met het onnodig en ongebreideld uitvragen van lijstjes. Wij willen ook geen onmogelijke eisen meer aan het starten van innovatieve projecten. En bovenal verdient de huisarts vertrouwen. Vertrouwen in zijn oordeel als professional” aldus Kalsbeek.

Lees ook de brief die de LHV stuurde aan de initiatiefnemers van ‘Het Roer Moet Om’ en de bijlage waarin de LHV aangeeft hoe we de acht actiepunten van het manifest aanpakken.

BijlageGrootte
PDF-pictogram LHV-brief aan 'Het Roer Moet Om'739.8 KB