Stagevergoeding doktersassistenten en praktijkondersteuners verhoogd

 
Stagevergoeding doktersassistenten en praktijkondersteuners verhoogd
De stagevergoeding voor doktersassistenten en praktijkondersteuners stijgt van 100 naar 150 euro bruto per maand. Dat heeft de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) laten weten. De verhoging gaat in per 1 mei 2015.

Ondersteunend personeel in de huisartsenzorg krijgt een steeds breder en intensiever takenpakket. Daarom is het belangrijk dat er meer doktersassistenten en praktijkondersteuners komen die goed zijn opgeleid. Een leerzame stage is hiervoor essentieel. Realiteit is echter dat veel studenten moeilijk aan een geschikte stageplaats komen. Bovendien stijgt het aantal mbo-studenten doktersassistent en post-hbo-studenten praktijkondersteuner dat een stageplek zoekt. Sommige ROC’s hebben zelfs een stop op de opleiding tot doktersassistent gezet.

Ook vergoeding voor werkgevers

Om te stimuleren dat er meer stageplaatsen komen, verstrekt de SSFH een stagevergoeding aan zowel de stagiair als de werkgever. De vergoeding voor praktijkbegeleiding bedraagt 100 euro bruto per maand. Bovendien komen huisartsenpraktijken en -posten die een erkende opleidingsplaats bieden in aanmerking voor een extra vergoeding uit het Stagefonds Zorg van het ministerie van VWS. U leest meer over deze vergoedingen op de SSFH-website.

Nieuwsbrief SSFH

Via de nieuwsbrief van de SSFH blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het fonds. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de website van de SSFH.