Tarieven 2019 bekend: stijging van 4 procent

 
Tarieven 2019 bekend: stijging van 4 procent
Het consulttarief stijgt in 2019 naar € 9,97 en basisinschrijftarief wordt € 16,25 per kwartaal. Ook de andere gereguleerde tarieven stijgen als gevolg van indexering met 4 procent. Dat blijkt uit de tariefbeschikking voor de huisartsenzorg die de NZa gepubliceerd heeft. In dit bericht leest u over de belangrijkste wijzigingen.

Naast deze stijgingen is er een tarief voor consulten korter dan 5 minuten geïntroduceerd. Het reguliere tarief hiervoor is  € 4,98. Ook is er een passantentarief en een ANW-tarief voor consulten korter dan 5 minuten.

Door het toevoegen van het tarief voor een kort consult, vervallen het telefonisch consult en e-mailconsult. Het maakt nu voor de declaratie niet meer uit hoe u contact hebt met de patiënt.

Overzicht tarieven

Voor u als lid heeft de LHV de tarieven van 2018 en 2019 naast elkaar gezet in een handig overzicht. Verder kan iedereen de gehele tariefbeschikking van de NZa te bekijken. De tariefbeschikking bevat de door de NZa vastgestelde tarieven. De voorgenomen wijzigingen van de beleidsregel zijn in deze tariefbeschikking doorgevoerd. 

Bekijk tarievenoverzicht

Declareerwijzer

We verwerken alle wijzigingen in de Declareerwijzer versie 2019. Wilt u een e-mail ontvangen zodra de declareerwijzer gereed is? Geef dan uw e-mailadres via dit formulier door.

Geaccrediteerde bijeenkomsten

Wilt u alles weten over de wijzigingen in 2019, zowel in financiën als in beleid? Kom dan naar één van de regiobijeenkomsten (3 accreditatiepunten) of volg het webinar (1 accreditatiepunt). Inschrijven voor deze bijeenkomsten is voor u als LHV-lid gratis.