Tarieven geschilleninstantie SKGE ongewijzigd in 2018

 
Tarieven geschilleninstantie SKGE ongewijzigd in 2018
De tarieven voor de landelijke geschilleninstantie Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg (SKGE) blijven in 2018 gelijk. In dit bericht leest u wat de tarieven in 2018 zijn en welke kortingstarieven voor u als LHV-lid gelden.

Tarieven 2018

  • Geschilleninstantie
    • LHV- lid € 120,-
    • Niet-LHV-lid € 130,-
  • Geschilleninstantie en klachtenfunctionaris
    • LHV-lid € 140,-
    • Niet-LHV-lid € 155,-

Wijzigingen

Vanaf 2018 is het mogelijk om per kwartaal een abonnement voor de geschilleninstantie en/of klachtenfunctionaris af te nemen. Ook de opzegging kan vanaf 2018 per kwartaal plaatsvinden. Dit met inachtneming van een opzegtermijn van een maand.

Hierdoor en in verband met een kleine aanpassing van de zogenaamde spijtoptantenregeling zijn de algemene voorwaarden van de SKGE aangepast. Meer informatie vindt u op de SKGE-website.

Praktijkhouders

Als praktijkhouder moet u volgens de klachtenwet Wkkgz onder andere een klachtenregeling hebben, werken met een klachtenfunctionaris en aangesloten zijn bij een geschilleninstantie. Lees wat u als praktijkhouder nog meer op orde moet hebben.

Waarnemers

Bent u waarnemend huisarts? Ook dan moet u zich als zelfstandig zorgverlener aansluiten bij de geschilleninstantie, zodat eventuele claims niet ten laste komen van de praktijk waar u werkt.

Hid's en hidha's

Als u als huisarts in dienstverband werkt, dan hoeft u zich niet aan te sluiten bij de geschilleninstantie.

Over de SKGE

De SKGE is er voor alle huisartsen, huisartsenposten, zorggroepen, gezondheidscentra en openbare apotheken. Sinds 2017 handelt de SKGE de klachten en geschillen af in onder meer de huisartsenzorg. Ook kunt u bij de SKGE een onafhankelijk klachtenfunctionaris inhuren. 

Ieder jaar worden de kosten bekeken en waar nodig bijgesteld. Er is geen winstoogmerk.

Lees meer in het dossier Wkkgz