Tweede e-learning over online inzage door alle huisartsen te volgen

 
Tweede e-learning over online inzage door alle huisartsen te volgen
Vanuit het programma OPEN is er een tweede online scholing uitgebracht. Deze keer gaat die over de voorlichting aan patiënten over het gebruik maken van online inzage. Gevestigde huisartsen kunnen deze scholing volgen via de regionale OPEN-coalitie, maar ook waarnemend huisartsen kunnen de geaccrediteerde e-learning volgen.

Nu online inzage in steeds meer praktijken mogelijk is, gaan we over van de theoretische voorbereiding naar het gebruik in de praktijk. Wat kan er precies gaan veranderen in het contact met patiënten, wat levert dit op en wat betekent dit in uw situatie als zorgverlener?

Via de e-learning krijgen huisartsen en praktijkmedewerkers praktische voorbeelden en uitleg over handige tools om direct met online inzage aan de slag te gaan. Huisartsen en praktijkmedewerkers die online inzage al toepassen, delen hun ervaringsverhalen, tips en valkuilen.

Daarnaast vindt u in de e-learning voorbeelden van het portaal van diverse HIS’en. Zo kunt u zich beter voorstellen wat de patiënten straks gaan ervaren als die inloggen om hun dossier online in te zien.

Deelname is gratis en geaccrediteerd voor 1 punt.

Deelnemen als waarnemend huisarts

Bent u waarnemer? Dan kunt u op twee manieren deze e-learning volgen:

  • Via de regionale coalitie: als u een vaste waarneempraktijk heeft die is aangesloten bij een regionale coalitie, dan kunt u via die weg deelnemen aan deze scholing.
  • Direct: ga naar het OPEN scholingsplatform, schrijf u in en volg de scholing.

Deelnemen als praktijkhouder, hid of hidha

Als u werkzaam bent in één vaste praktijk en die praktijk is aangesloten bij een regionale coalitie, dan ontvangt u via de regionale coalitie de mogelijkheid om deel te nemen aan de scholing.

Meer weten over online inzage en OPEN?

Bekijk dan de informatie op onze website of bezoek www.open-eerstelijn.nl