Tweede Kamer-leden nemen boek Zó werkt de huisartsenzorg in ontvangst

 
Dinsdag 6 juni ontvingen leden van de Vaste Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het boek Zó werkt de huisartsenzorg. Het boek legt aan huisartsen (in spé), beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit hoe de huisartsenzorg in Nederland is georganiseerd, welke wetten een rol spelen en hoe de financiering is geregeld. De LHV heeft actief bijgedragen aan de totstandkoming van het boek.

Leden van de Vaste Kamercommissie VWS met derde van rechts LHV-bestuurslid Paulus Lips.Namens de Vaste Kamercommissie nam Pia Dijkstra (D66) het eerste exemplaar van het boek in ontvangst van onder andere LHV-bestuurslid Paulus Lips. Dijkstra is blij met deze publicatie en ze bedankte mede namens de andere commissieleden voor dit initiatief. Ook voor de app van ‘Zo werkt de zorg’ hadden de Kamerleden veel belangstelling.

Het boek is de nieuwste publicatie van Platform Zó werkt de zorg in samenwerking met de LHV en SBOH (werkgever van huisartsen in opleiding) en PROFclass. Met korte teksten en duidelijke visualisaties geeft dit boek inzicht in de huisartsenzorg. Voor iedereen die wegwijs wil worden in huisartsenland, van (huis)artsen in opleiding tot praktijkondersteuners, van patiënten tot beleidsmakers.

Het boek is vanaf nu verkrijgbaar in alle boek- en webwinkels en ook te bestellen via de website van Platform Zó werkt de zorg. Het boek kost € 20,- en het e-book (geschikt voor tablets) kost € 10,-.

Meer informatie en bestellen