Tweede Kamer stemt unaniem voor motie apotheekhoudende huisartsenzorg

 
Tweede Kamer stemt unaniem voor motie apotheekhoudende huisartsenzorg
Dinsdag 26 april heeft de Tweede Kamer unaniem vóór gestemd op een motie over de vergunningsproblematiek bij apotheekhoudende huisartsen. De LHV is verheugd over deze uitkomst. Dankzij apotheekhoudende huisartsen hebben inwoners van dunbevolkte gebieden toegang tot goede farmaceutische zorg dicht bij huis. Hopelijk leidt deze motie er toe dat deze zorg voor deze patiënten beschikbaar blijft.

De motie van Kamerlid Wolbert (PvdA) gaat over situaties waar er wel een huisarts met een apotheekvergunning is, maar sommige patiënten geen gebruik mogen maken van die apotheek, omdat zij te dicht bij een openbare apotheek wonen. Deze inwoners zijn dan aangewezen op het (vaak beperkte) openbaar vervoer of op een bezorgdienst, waarbij dan de adviesfunctie van de apotheker/apotheekhoudende huisarts ontbreekt. De LHV vindt dat een onlogische en onwenselijke situatie.

De Tweede Kamer blijkt het daarmee eens te zijn. Alle partijen hebben met de motie ingestemd. De regering wordt opgeroepen de Kamer voor de zomer van 2016 te informeren hoe zij deze situaties gaat oplossen.

De Apotheekhoudende Afdeling zal dit nauwgezet blijven volgen en u op de hoogte houden van ontwikkelingen. We zullen deze problematiek ook blijven bespreken met VWS. 

Meer informatie vindt u in onze eerdere berichtgeving.