UZI-passen niet-op-naam per 1 november weer verkrijgbaar

 
UZI-passen niet-op-naam per 1 november weer verkrijgbaar
Per 1 november levert het CIBG weer UZI-medewerkerspassen-niet-op-naam. Dat betekent dat huisartsenpraktijken eindelijk weer een aanvraag kunnen doen voor de passen voor bijvoorbeeld stagiaires en anderen die ze binnen de praktijk opleiden. UZI-passen worden bijvoorbeeld gebruikt om veilige toegang te krijgen tot het HIS en het systeem op de huisartsenpost.

Gewijzigde eisen UZI-register

Bijna anderhalf jaar geleden berichtte het CIBG plotseling dat de passen per juni 2017 niet meer konden worden geleverd. De oorzaak zou liggen in gewijzigde eisen aan het UZI-register.

Ondanks herhaaldelijk aandringen van LHV, InEen en KNMP en eerdere toezeggingen heeft het tot november 2018 moeten duren voordat deze problemen zijn opgelost en het uitleveren van deze passen-niet-op-naam weer plaatsvindt.

De tussenliggende periode heeft tot veel ergernis geleid onder huisartsenpraktijken en –posten, waar de passen met name ingezet worden voor opleidingsdoeleinden. De reguliere UZI-passen, die gekoppeld zijn aan een individuele zorgverlener, waren al die tijd wel gewoon beschikbaar en blijven dat ook.

Voor meer informatie over de UZI-passen, zie de website van het UZI-register.