Veel belangstelling voor overstap naar huisartsenzorg

 
Veel belangstelling voor overstap naar huisartsenzorg
Meer dan 1600 mensen die al werken in de zorg hebben interesse getoond in een overstap naar de huisartsenzorg. Dat meldt de SSFH naar aanleiding van de campagne Nieuwe zorg, nieuwe kansen, waarvoor 600 huisartsondersteuners gezocht werden. Hoeveel aanmelders zich daadwerkelijk laten omscholen, moet nog blijken.

Inmiddels zijn de eerste zorgprofessionals gestart met een opleiding om zich bij te laten scholen tot doktersassistent, POH-S of POH-GGZ. Volgens de SSFH bestaat de groep uit ervaren zorgprofessionals zoals verpleegkundigen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, psychologen, sociaal pedagogisch hulpverleners en maatschappelijk werkers.

Omscholen

Het is nog niet duidelijk hoeveel van de 1600 aanmelders zich daadwerkelijk laten omscholen. Volgens SSFH-voorzitter Leon Vincken hebben mensen die zich aanmelden soms tijd nodig om te beslissen om wel of niet door te gaan. “Behalve dat je moet willen investeren in tijd en geld, naast een financiële tegemoetkoming, heb je de juiste vooropleiding nodig en een stageplek.”

De SSFH hoopt in november meer te weten over een toename van het aanbod aan zorgprofessionals.