Vergoeding van Stagefonds VWS voor praktijkhouders met stagiair

 
Vergoeding van Stagefonds VWS voor praktijkhouders met stagiair
Praktijkhouders die een door Calibris-erkend leerbedrijf zijn en doktersassistenten opleiden, kunnen dit jaar voor het eerst gebruikmaken van het Stagefonds van het Ministerie van VWS. Hiermee kunnen de praktijkhouders een bijdrage ontvangen voor de kosten van de stagebegeleiding. Dit is een aanvullende vergoeding, bovenop de vergoeding van het SSFH.

Dat meldt het SSFH op haar website. Calibris verzamelt samen met DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs, ministerie OCW) en de onderwijsinstellingen alle benodigde gegevens. Wanneer u voor een bijdrage uit het Stagefonds in aanmerking komt, bent u hiervoor in mei of juni 2015 benaderd door Calibris. Medio augustus wordt het ingevulde aanvraagformulier voor ondertekening naar u toegestuurd. Het aanvraagformulier moet vervolgens uiterlijk 1 oktober 2015 ingediend zijn bij VWS.

Niet benaderd door Calibris?

Bent u niet benaderd door Calibris (bekijk de brief), maar bent u wel een erkend leerbedrijf en leidt u een of meerdere doktersassistenten op? Vraag dan zelf de vergoeding aan via de website van het Stagefonds zorg. Vanaf 15 augustus vindt u hier de formulieren voor subsidieronde 2015. Het aanvraagformulier stuurt u vervolgens voor1 oktober 2015 op.

Vergoeding VWS en SSFH

Deze bijdrage van VWS is anders dan de vergoeding van het SSFH. De bijdrage van het SSFH dient u zelf aan te vragen. 

Lobby

De vergoeding van VWS is door lobby van het SSFH tot stand gekomen. Verder is het vanaf studiejaar 2015-2016 mogelijk om ook voor de opleiding Apothekersassistent een vergoeding aan te vragen via het Stagefonds.