Visie LHV op IGZ-rapport Telefonische Bereikbaarheid

 
Eerder vandaag maakte de LHV bekend dat het rapport van de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) over de telefonische bereikbaarheid van huisartsen morgenochtend om 07.00 uur in de publiciteit komt via het NOS-journaal. Meer informatie over onder andere de reactie van de LHV op dit rapport werd toen al aangekondigd. Deze informatie is nu beschikbaar.

Hieronder treft u links aan naar het rapport van de Inspectie en de LHV-analyse daarvan. Op het rapport rust een embargo tot 07.00 uur morgenochtend. Wij verzoeken u dringend dit embargo te respecteren. Ook treft u een link aan naar een aantal tips en adviezen voor het geval u door lokale of regionale media gevraagd wordt een individuele reactie te geven op dit rapport.

Reactie LHV
De LHV is het helemaal eens met de conclusie van de IGZ dat de bereikbaarheid beter moet. De LHV is al een paar maanden met man en macht bezig om samen met de huisartsen te werken aan een betere bereikbaarheid. Wij vinden dat de zorg voor de patiënt voorop staat. Daarom waardeert de patiënt zijn huisarts ook met een ruime 8 als rapportcijfer. Dat neemt niet weg dat de bereikbaarheid beter moet.
Daarom zijn wij ook verbaasd dat minister Klink van VWS ons lijkt te willen korten. Als we de patiënt beter willen bedienen is er juist extra geld nodig: de minister moet investeren en niet plukken. Minister Klink dreigt de patiënt nu in de kou te laten staan door op de huisartsenzorg te korten.

IGZ-rapport telefonische bereikbaarheid huisartsen (pdf)
Analyse LHV (pdf)
Tips en adviezen voor perscontacten (pdf)