Voorschrijfcijfers vergelijken: gemakkelijker met LHV-rekenhulp

 
Voorschrijfcijfers vergelijken: gemakkelijker met LHV-rekenhulp
Heeft u als praktijkhouder bericht gehad over de prestaties doelmatig voorschrijven? Dan bent u wellicht benieuwd of de voorschrijfcijfers uit uw HIS overeenkomen met de door de zorgverzekeraar gebruikte aflevercijfers van Vektis. Als u de software van VIP Calculus - ‘Inzicht in de praktijk’ gebruikt, kunt u beide cijfers vergelijken, meldden wij u onlangs. De LHV voegt daar nu een rekenhulp aan toe, om de vergelijking nog makkelijker te maken.

Sommige zorgverzekeraars hebben de zogeheten prestaties doelmatig voorschrijven al aan huisartsen bekend gemaakt, anderen doen dit binnenkort.

Indicatoren per zorgverzekeraar

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) heeft indicatoren ontwikkeld die inzicht geven in het voorschrijfgedrag van huisartsen. Zorgverzekeraars hanteren elk een eigen set van deze indicatoren om huisartsen te belonen voor hun doelmatig voorschrijven. Dit valt in segment 3 van de bekostiging van de huisartsenzorg. De rekenhulp geeft voor elk van de 4 grote zorgverzekeraars de door hen gehanteerde indicatoren aan.

Als u de module 'Inzicht in de Praktijk' van VIP heeft, kunt u voor de 4 grote verzekeraars uw voorschrijfcijfers uit uw HIS extraheren en vergelijken met de aflevercijfers uit Vektis. De voorschrijfcijfers uit het HIS zijn de recepten zoals u die in uw HIS heeft aangemaakt. Eventuele verschillen kunt u met uw zorgverzekeraar bespreken.

Rekenhulp downloaden

Download hieronder de rekenhulp die voor u van toepassing is. Deze service is alleen beschikbaar voor leden.