Wendy Borneman nieuwe voorzitter Raad van Bestuur NHG

 
Wendy Borneman nieuwe voorzitter Raad van Bestuur NHG
Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft Wendy Borneman benoemd tot nieuwe voorzitter Raad van Bestuur. De huidige LHV-bestuurder zal haar nieuwe functie per 1 juni gaan bekleden.

In een (online) Buitengewone Algemene Ledenvergadering van het NHG is Wendy Borneman donderdag voorgedragen en verkozen tot nieuwe voorzitter. Voor velen is zij geen onbekende, van 2012 tot 2016 was zij aan het NHG verbonden als wetenschappelijk medewerker.

“Vier jaar ben ik nu met ontzettend veel plezier bestuurslid bij de LHV”, zegt Borneman. “En hoewel er momenteel zeer grote en interessante thema’s op ons bordje liggen, heb ik toch besloten deze uitdagende stap te zetten. Kansen bieden zich nu eenmaal niet altijd aan wanneer dat het beste uitkomt. Als LHV-bestuurder heb ik een groot netwerk opgebouwd en ervaring opgedaan met het opereren in complexe situaties. Voor mij betekent deze nieuwe plek dat ik met nog meer impact kan werken aan dossiers waarvoor ik me de afgelopen jaren bij de LHV heb ingezet: opleiding, kwaliteit, kernwaarden. En dat ik mee kan helpen om de samenwerking tussen beide organisaties verder te intensiveren. Want dat is volgens mij nodig voor een toekomstbestendige huisartsenzorg.”

Gemis én kans tegelijk

LHV-voorzitter Ella Kalsbeek verwoordt het dubbele gevoel bij het vertrek van haar collega-bestuurder: “Haar benoeming is voor de LHV een gemis en tegelijkertijd een mooie kans om de band met het NHG verder te versterken. Wendy kent beide organisaties als geen ander. We gunnen haar deze stap van harte, de nieuwe functie past helemaal bij haar interesses en idealen. En ik weet zeker dat we de korte lijnen weten te behouden en dat we elkaar vaak zullen zien, hopelijk in de nabije toekomst ook weer op de werkvloer zelf.“ 

Opvolging

De werving van een nieuwe bestuurder gaat zo snel mogelijk van start. De Ledenraad van de LHV is hierbij betrokken. U wordt binnenkort nader geïnformeerd over het wervingsproces. 

Meer informatie

Nieuwsbericht NHG benoeming Wendy Borneman
Profiel Wendy Borneman