Wetsvoorstel EPD verworpen – LSP op de tocht

 
Het wetsvoorstel voor de invoering van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) is op 5 april unaniem door de Eerste Kamer verworpen. De Kamer nam echter ook een motie aan waarin er bij de minister op wordt aangedrongen de verdere ontwikkeling van het Landelijk Schakel Punt (LSP) te beëindigen.

Tevens werd een motie aangenomen met betrekking tot de veiligheid van regionale systemen. Daarin werd de nadruk gelegd op de ontwikkeling van een zorgpas die, aldus de meerderheid van de Kamer, tegemoet komt aan de rechten van de patiënt.
De LHV buigt zich over de consequenties van de aangenomen moties en komt zo snel mogelijk met een reactie.

LHV in de media
Naar aanleiding van de recente ontwikkeling rond het EPD komt (uiteraard onder voorbehoud) het standpunt van huisartsen op dit terrein in een aantal radio- en tv-programma aan bod. Paul Habets, vicevoorzitter van de LHV, is tussen 16.00 en 17.00 uur live te horen bij BNR Nieuwsradio in het programma On the Move. Daarna komt hij nog aan het woord in het RTL Nieuws om 19.30 uur bij RTL4.

Huisarts Joris van Grafhorst uit Haaksbergen is vanavond te zien in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur, vanaf 22.00 uur op Nederland 2. Gisteren voerde hij al het woord in het programma In de wandelgangen op TV Oost. Dit programma is terug te zien via de website van TV Oost.