Wkkgz: model Klachtenregeling beschikbaar

 
Wkkgz: model Klachtenregeling beschikbaar
De LHV, InEen en het NHG hebben een landelijk uniforme klachtenregeling opgesteld voor gebruik in elke huisartsenvoorziening (zowel dagpraktijk, post als coöperatie). U kunt de model Klachtenregeling voorzien van eigen naam. Patiëntenfederatie Nederland heeft het model onderschreven.

Download klachtenregeling

Met behulp van de model Klachtenregeling lost u signalen van onvrede en klachten in de huisartsenzorg laagdrempelig en kwalitatief hoogwaardig op. Met behulp van deze bewerkbare pdf kunt u de model Klachtenregeling personaliseren.

Voorlichtingsmaterialen

Het is belangrijk dat u alle praktijkmedewerkers voor 1 januari 2017 informeert over de nieuwe klachtenregeling en wat die betekent voor binnenkomende klachten. Dat kan bijvoorbeeld in een (extra) teamoverleg. De Wkkgz schrijft daarnaast voor dat patiënten informatie over de klachtenregeling moeten kunnen vinden op de website van de praktijk. Vanaf volgende week is een praktijkfolder voor in de wachtkamer en een tekst voor op uw praktijkwebsite beschikbaar.

De Wkkgz vereist verder ook dat u zich voor 1 januari aanmeldt een geschilleninstantie en zorgt voor een klachtenfunctionaris. Heeft u dat nog niet gedaan? Regel het eenvoudig via www.skge.nl.

Meer informatie

BijlageGrootte
PDF-pictogram Model Klachtenregeling Wkkgz422.05 KB