Wkkgz: Tarieven landelijke geschilleninstantie SKGE bekend

 
Wkkgz: Tarieven landelijke geschilleninstantie SKGE bekend
De tarieven voor de landelijke geschilleninstantie Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg (SKGE) zijn bekend. Als LHV-lid betaalt u een voordeliger tarief van 120 euro voor deelname aan alleen de geschilleninstantie. Kiest u voor een combinatie met een klachtenfunctionaris dan zijn de kosten jaarlijks 140 euro. Lees meer over de Wkkgz en wat u voor 1 januari moet regelen.

LHV, InEen, apothekersorganisatie KNMP en de Stichting Klachtenregeling Huisartsenzorg Zuid-Nederland hebben de landelijke geschilleninstantie SKGE in het leven geroepen met steun van de Patiëntenfederatie Nederland. De SKGE is er voor alle huisartsen, huisartsenposten, zorggroepen, gezondheidscentra en openbare apotheken. Met ingang van 2017 handelt de SKGE de klachten en geschillen af in onder meer de huisartsenzorg. Ook kunt u bij de SKGE een onafhankelijk klachtenfunctionaris inhuren.  

Bij de inschrijving kiest u voor deelname aan alleen de geschilleninstantie of voor een combinatie met een klachtenfunctionaris. Ieder jaar worden de kosten bekeken en waar nodig bijgesteld. Er is geen winstoogmerk.

De tarieven voor huisartsen in 2017 zijn:

  • Geschilleninstantie
    • LHV- lid € 120,-
    • Niet-LHV-lid € 130,-
  • Geschilleninstantie en klachtenfunctionaris
    • LHV-lid € 140,-
    • Niet-LHV-lid € 155,-

U kunt aanmelden via www.skge.nl

Meer over de Wkkgz en de landelijke geschilleninstantie