Wkkgz: Voorlichtingsmaterialen voor uw patiënten

 
Wkkgz: Voorlichtingsmaterialen voor uw patiënten
Voor de klachtenwet Wkkgz moeten uw patiënten informatie over de klachtenregeling kunnen vinden op de praktijkwebsite en in de praktijk. U vindt hiervoor de voorlichtingsmaterialen in dit bericht. En heeft u verder alles geregeld voor de Wkkgz?

Teamoverleg

Ook is het belangrijk dat u alle praktijkmedewerkers voor 1 januari 2017 informeert over de nieuwe klachtenregeling en wat die betekent voor binnenkomende klachten. Dat kan bijvoorbeeld in een (extra) teamoverleg.

Model Klachtenregeling

De LHV, InEen en het NHG hebben een landelijk uniforme klachtenregeling opgesteld voor gebruik in elke huisartsenvoorziening (zowel dagpraktijk, post als coöperatie). U kunt de model Klachtenregeling voorzien van eigen naam. Patiëntenfederatie Nederland heeft het model onderschreven. 

Aanmelden geschilleninstantie en klachtenfunctionaris

Moet u zich nog aanmelden bij een geschilleninstantie en zorgen voor een klachtenfunctionaris? Dat kan eenvoudig via www.skge.nl. De landelijke geschilleninstantie is komende week minder goed bereikbaar, om zich volledig te kunnen concentreren op het verwerken van alle aanmeldingen voor 1 januari. Ook uw aanmelding wordt vanzelfsprekend voor 1 januari verwerkt, u krijgt hiervan uiterlijk in januari bericht.

Voorzitters geschillencommissies SKGE benoemd

De landelijke geschilleninstantie SKGE heeft 4 voorzitters voor de geschillencommissies benoemd:

  • de heer mr. F. van der Hoek, geschillencommissie openbare apotheken;
  • prof. mr. A.C. Hendriks, geschillencommissie huisartsen, regio west;
  • de heer mr. A. Piëtte, geschillencommissie huisartsen, regio zuid;
  • de heer mr. J. van der Hulst, geschillencommissie huisartsen, regio noord.

Meer informatie