Spring naar content

Aftrap vaccinaties van huisartsen vandaag; rest volgt vanaf 3 februari

Dit weekend start in 12 van de 23 aangewezen ziekenhuizen het vaccineren van de huisartsen en huisartsenpostmedewerkers. In de resterende ziekenhuizen kan het vaccineren op z’n vroegst op 3 februari beginnen, omdat een nieuwe levering Moderna-vaccins enkele dagen is vertraagd. Vaccinatie-afspraken voor die resterende regio’s kunnen wel vanaf volgende week worden ingepland.

Het vaccineren van de huisartsen en HAP-personeel is onderdeel van het vervroegd vaccineren van de acute zorgprofessionals. Daarvoor wordt het Moderna-vaccin ingezet. Daarvan zijn nu zo’n 6000 doses beschikbaar. Vanaf vrijdagavond 22 januari start het vaccineren vanuit deze voorraad en kunnen dus de eerste ruim 6000 van de 15.000 huisartsen en huisartsenpostmedewerkers worden ingeënt.

Volgende levering aan ziekenhuizen op 3 februari

Voor de resterende zorgverleners in deze groep zijn we afhankelijk van een volgende Moderna-levering. De verwachting was dat die volgende week zou komen en daarmee volgend weekend de rest van de zorgverleners gevaccineerd kon worden. Die nieuwe levering is echter enkele dagen vertraagd, zo heeft de leverancier op 22 januari gemeld. Het RIVM kan daardoor op 3 februari pas de volgende regio’s voorzien van een nieuwe voorraad.

Huisartsen en personeel van de huisartsenpost die niet zijn uitgenodigd voor vaccinatie dit weekend, zullen in de loop van volgende week een uitnodiging krijgen vanuit hun ziekenhuis of regionale huisartsenorganisatie voor een vaccinatie op of zo snel mogelijk na 3 februari.

Meer informatie

Lees in dit bericht meer over hoe het vaccineren van huisartsen verloopt.

Nieuws

Het kabinet blijft doof voor onze bezwaren tegen de verplichting om voortaan elk jaar een lange vragenlijst over de financiële huishouding in de huisartsenpraktijk te beantwoorden. Onze aangedragen alternatieven schuift staatssecretaris Blokhuis van VWS terzijde. Dit blijkt uit de brief die hij over de regeling Jaarverantwoording Wmg aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw praktijk(voering)? In het nieuwe e-boek ‘De groene huisartsenpraktijk’ leest u welke maatregelen u vandaag al kunt nemen om uw energieverbruik, CO2-uitstoot, waterverbruik en watervervuiling te reduceren. U leest in het e-boek over de ervaringen van vier huisartsen die hun praktijk hebben verduurzaamd en u krijgt handvatten om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid in uw praktijk.

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie voor huisartsen over het coronavirus (COVID-19).