Spring naar content

Doe op tijd uw aanvraag voor vervangend UZI-servercertificaat

Doe op tijd uw aanvraag voor vervangend UZI-servercertificaat

6 september 2019

Vanwege aangescherpte regels moeten bepaalde UZI-servercertificaten versneld worden vervangen. Mogelijk gebruikt ook uw praktijk UZI-servercertificaten, bijvoorbeeld als u bent aangesloten op de LSP. Als uw servercertificaat moet worden vervangen, dan heeft u van het CIBG hierover een brief ontvangen. Zorg dat u hier vóór 17 september actie op onderneemt.

Beleid en bekostiging afbeelding

Het CIBG is de organisatie van VWS die de nieuwe UZI-servercertificaten uitgeeft. In het eerdere vervangingsplan van het CIBG was nog sprake van vervanging via ‘natuurlijk verloop’ waarmee in de periode tot maart 2020 alle certificaten vervangen zouden worden. Dat blijkt nu toch niet haalbaar. Het CIBG moet daarom zorgen dat voor 1 oktober de nog resterende 1.700 certificaten kunnen worden vervangen. 

Brief  ontvangen? Neem actie voor 17 september

Als deze versnelde vervanging ook voor uw praktijk aan de orde is, dan heeft u van het CIBG een vernieuwingsbrief ontvangen met een aanvraagformulier voor een nieuw G1 UZI-servercertificaat. Deze brief is donderdag 29 augustus jl. per gewone post verzonden. Het aanvraagformulier moet vóór dinsdag 17 september aanstaande ingevuld worden teruggestuurd. In de brief van het CIBG staat welke acties nodig zijn om het nieuwe servercertificaat aan te vragen en te installeren. Vragen kunnen gemaild worden naar info@uziregister.nl.

Minister Bruins van Medische Zorg heeft deze week een brief gestuurd naar de Tweede Kamer over de gang van zaken.

LHV volgt de ontwikkelingen rond de vervanging van de certificaten nauwgezet, omdat we veilige uitwisseling van zorginformatie erg belangrijk vinden. We zijn wel overvallen door de versnelling die nu hals over kop moet plaatsvinden. We rekenen er op dat het CIBG de verstrekking van de nieuwe certificaten aan alle betrokken zorgverleners tijdig voor elkaar krijgt.

Nieuws

Geen items gevonden