Spring naar content

Gesprekskaarten helpen bij bespreekbaar maken werkdruk

Wat heeft uw medewerker nodig en hoe kan u als leidinggevende daarbij helpen? De gesprekskaarten van de SSFH helpen u het gesprek hierover aan te gaan. In dit bericht downloadt u de gesprekskaarten Werkdruk en Goed voor elkaar, en leest u wat er op de kaarten aan bod komt.

Gesprekskaart Goed voor elkaar

De gesprekskaart Goed voor elkaar bevat vragen over allerlei onderwerpen, zoals motivatie en talenten, kennis en vaardigheden, gezondheid en vitaliteit, werk en privé, en werkomstandigheden en samenwerking. Kies voorafgaand of tijdens het gesprek samen uit waar jullie het gesprek over aan willen gaan.

Gesprekskaart Werkdruk

Gaat het gesprek over het ervaren van een hoge werkdruk? Maak dan gebruik van de gesprekskaart Werkdruk en krijg op deze manier inzicht in mogelijke oorzaken en oplossingen.

De gesprekskaarten staan ook in de Cao-app (voor iPhone en Android).

Verdiepen?

Speciaal voor u als huisarts bieden wij cursussen aan om u verder te verdiepen in de verschillende onderdelen van het leidinggeven. Denk bijvoorbeeld aan de nascholingen Grip op leidinggeven en Duurzame inzetbaarheid. Of bekijk het hele aanbod van de LHV Academie.

Video over de gesprekskaarten

Nieuws

Door de nieuwe pensioenregeling is de pensioenpremie die hidha’s betalen gestegen. Daar krijgen wij veel vragen over. In dit bericht vertellen we wat de pensioenregeling inhoudt en wat wij voor u als hidha kunnen doen.

In september 2022 starten weer opleidingstrajecten om een Verpleegkundig Specialist (VS) of Physician Assistant (PA) op te leiden. Dit lijkt misschien nog ver weg, maar mocht u dit jaar een VS of PA willen gaan opleiden dan is het belangrijk dat u voor 1 februari 2022 een opleidingsplek reserveert bij een hogeschool én de stimuleringssubsidie bij stichting KOH aanvraagt. Ook als u nog geen kandidaat heeft, raden wij u aan dit te doen.

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie voor huisartsen over het coronavirus (COVID-19).