Spring naar content

Gesprekskaarten helpen bij bespreekbaar maken werkdruk

Wat heeft uw medewerker nodig en hoe kan u als leidinggevende daarbij helpen? De gesprekskaarten van de SSFH helpen u het gesprek hierover aan te gaan. In dit bericht downloadt u de gesprekskaarten Werkdruk en Goed voor elkaar, en leest u wat er op de kaarten aan bod komt.

Gesprekskaart Goed voor elkaar

De gesprekskaart Goed voor elkaar bevat vragen over allerlei onderwerpen, zoals motivatie en talenten, kennis en vaardigheden, gezondheid en vitaliteit, werk en privé, en werkomstandigheden en samenwerking. Kies voorafgaand of tijdens het gesprek samen uit waar jullie het gesprek over aan willen gaan.

Gesprekskaart Werkdruk

Gaat het gesprek over het ervaren van een hoge werkdruk? Maak dan gebruik van de gesprekskaart Werkdruk en krijg op deze manier inzicht in mogelijke oorzaken en oplossingen.

De gesprekskaarten staan ook in de Cao-app (voor iPhone en Android).

Verdiepen?

Speciaal voor u als huisarts bieden wij cursussen aan om u verder te verdiepen in de verschillende onderdelen van het leidinggeven. Denk bijvoorbeeld aan de nascholingen Grip op leidinggeven en Duurzame inzetbaarheid. Of bekijk het hele aanbod van de LHV Academie.

Video over de gesprekskaarten

Nieuws

De functie Praktijkondersteuner huisarts (POH) is opnieuw beschreven en gewaardeerd. Deze functiebeschrijving is opgenomen in de nieuwe versie van de handleiding Functiewaardering Huisartsenzorg. Daarin worden de meest voorkomende functies in de huisartsenzorg beschreven, voorzien van een passende inschaling.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft aangegeven de aangepaste tariefbeschikking van oktober niet tijdig te kunnen verwerken in hun systemen. De NZa heeft daarom op verzoek van ZN besloten de laatste tariefbeschikking in te trekken, waardoor huisartsen 3 maanden het verschil van 1,69% moeten voorfinancieren. De LHV heeft vol ongeloof gereageerd op de late komst van dit nieuws en het feit dat zorgverzekeraars klaarblijkelijk zelfs in 14 weken niet de noodzakelijke tariefstijging kunnen verwerken.

Als LHV helpen we mee om de prikcapaciteit van de GGD waar mogelijk en nodig te vergroten. Mogelijk zijn er (gepensioneerde) huisartsen die in hun regio en hun praktijk, de ruimte zien om hieraan een bijdrage te leveren. Ondanks de grote druk en zonder dat dit ten koste gaat van de (acute) huisartsenzorg