Spring naar content

Medicatiebewaking van uw AIS mogelijk onvolledig

In de G-Standaard van mei 2021 is per abuis een aantal artikelen vervallen. Softwareleveranciers is gevraagd deze artikelen te heractiveren, maar mogelijk is de medicatiebewaking nog onvolledig. Er is door Z-Index een bestand beschikbaar gesteld voor de softwareleveranciers met alle artikelen die geheractiveerd moeten worden en de velden die gewijzigd moeten worden. Afhankelijk van de implementatie in het AIS is na heractivering van de artikelen de medicatiebewaking mogelijk onvolledig voor de periode van 1 mei tot 1 juni 2021.

Controleer uw systeem 

De apotheekhoudende afdeling LHV en KNMP adviseren u om: 

  • in uw AIS te controleren of de ZI-nummers in onderstaande tabel in de periode van 1 mei 2021 tot en met nu zijn afgeleverd  
  • door middel van het doorlopen van twee testcasussen in uw AIS te controleren of uw systeem goed is ingesteld 

4 artikelen zijn preferent bij één of meerdere verzekeraars:

  • 16972848    DOXYCYCLINE RIA DISPER TABLET 100MG 
  • 16760530    NORTRIPTYLINE RIA TABLET 10MG 
  • 16760549    NORTRIPTYLINE RIA TABLET 25MG 
  • 16935721    SERTRALINE RIA TABLET FILMOMHULD 100MG 

Handmatige medicatiebewaking 

Constateert u bij de testcasus dat de medicatiebewaking onvolledig is? Voer dan handmatig de medicatiebewaking uit met behulp van dit overzicht. Dit geldt voor alle uitgiftes van de desbetreffende artikelen tot 1 juni 2021.  

Heeft u vragen? U kunt contact met ons opnemen via 085 – 04 80 000 en apotheekhoudendeafdeling@lhv.nl.  

Nieuws

Huisartsen zitten met de handen in het haar om de bezetting van hun praktijk rond te krijgen. Door inhaalzorg en een alsmaar stijgende zorgvraag is het er drukker dan ooit, terwijl gaten in het rooster niet te vullen blijken. Voor de meeste huisartsen is de werkdruk toegenomen en driekwart vindt de werkdruk echt te hoog, blijkt uit LHV-onderzoek. LHV-voorzitter Mirjam van ’t Veld: ‘Ruim de helft van de huisartsen heeft minder energie en er zijn nauwelijks mogelijkheden om te herstellen. We moeten deze negatieve spiraal doorbreken, als we de huisartsenzorg toegankelijk willen houden’.

Aan welke verplichtingen u uit de Wtza moet voldoen, is afhankelijk van uw werksituatie. De nieuwe LHV-handleiding vertelt beknopt en overzichtelijk welke acties voor u gelden. Ondertussen strijden we verder tegen de jaarverantwoordingsplicht die ook uit de Wtza voortkomt.

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie voor huisartsen over het coronavirus (COVID-19).