Spring naar content

Terugblik op een geslaagde LHV Huisartsendag

Zaterdag 2 oktober blikten we samen met ruim 500 huisartsen voorzichtig weer vooruit. Naar dat wat ons vak zo mooi maakt én de uitdagingen waar we met elkaar voor staan. In dit bericht vindt u een terugblik.

“Werkdruk, bekostiging, de problemen op de arbeidsmarkt. We moeten het daar natuurlijk over hebben, maar ik denk wel dat we een ander verhaal nodig hebben”, aldus LHV-voorzitter Mirjam van ’t Veld, tijdens haar openingswoord op de LHV Huisartsendag. “We moeten richting de politiek, maar ook richting andere zorgpartners de cruciale rol van de huisarts duidelijk maken. Niet alleen zijn of haar medische rol, maar ook de maatschappelijke rol.” 

Live verslag

We kijken terug op een inspirerende en informatieve dag waarop ruim 500 huisartsen elkaar in Den Haag of virtueel (weer) hebben ontmoet. Was u er niet bij zaterdag, maar bent u wel benieuwd hoe het was? Of was u er wel bij (op locatie of online) en wilt u nog eens terugblikken? In het e-magazine vindt u een live verslag van de dag. Veel leesplezier!    

Nieuws

Huisartsen zitten met de handen in het haar om de bezetting van hun praktijk rond te krijgen. Door inhaalzorg en een alsmaar stijgende zorgvraag is het er drukker dan ooit, terwijl gaten in het rooster niet te vullen blijken. Voor de meeste huisartsen is de werkdruk toegenomen en driekwart vindt de werkdruk echt te hoog, blijkt uit LHV-onderzoek. LHV-voorzitter Mirjam van ’t Veld: ‘Ruim de helft van de huisartsen heeft minder energie en er zijn nauwelijks mogelijkheden om te herstellen. We moeten deze negatieve spiraal doorbreken, als we de huisartsenzorg toegankelijk willen houden’.

Aan welke verplichtingen u uit de Wtza moet voldoen, is afhankelijk van uw werksituatie. De nieuwe LHV-handleiding vertelt beknopt en overzichtelijk welke acties voor u gelden. Ondertussen strijden we verder tegen de jaarverantwoordingsplicht die ook uit de Wtza voortkomt.

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie voor huisartsen over het coronavirus (COVID-19).