Spring naar content

Verzuimverzekering met ledenkorting: verlengen nu mogelijk

Heeft u bij Nationale-Nederlanden of Nedasco een verzuimverzekering of een WGA-hiaatverzekering afgesloten, via de LHV-mantelovereenkomst? Weet dan dat op 1 januari 2022 het contract afloopt. In dit bericht leest u over het verlengingsvoorstel en welke uitbreidingsmogelijkheden wij met de betrokken verzekeraars hebben afgesproken.

Naast de verlenging van uw huidige verzekering kunt u kiezen voor omzetting naar de MKB Verzuim-ontzorgverzekering. Bij een ontzorgverzekering bent u als werkgever verzekerd van een maximale begeleiding door de arbodienst en de ontzorgmanager. Er wordt meer werk uit handen genomen en de regie van het verzuimtraject ligt bij de ontzorgmanager.

Vergelijken en verlengen

Op onze pagina over verzuimverzekeringen leest meer over de verzekeringen en ziet u in een handig overzicht de diensten per verzekeraar onder elkaar. Eind september of begin oktober ontvangt u van uw verzekeraar een verlengingsvoorstel.

Heeft u inhoudelijke vragen of wilt u meer weten, neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur, VvAA via 030 247 49 10 of AON via 088 810 81 90. 

Korting voor LHV-leden

Als lid van de LHV krijgt u korting op een verzuimverzekering of WGA-hiaatverzekering van Nationale-Nederlanden, Nedasco of Interpolis. De korting kan oplopen tot 7,5%. Neem contact op met de VvAA of AON om te kijken welke verzekering het best bij uw praktijk past.

Bent u benieuwd op welke verzekeringen u als LHV-lid allemaal korting krijgt? Bekijk ons overzicht met verzekeringen.

Nieuws

Huisartsen zitten met de handen in het haar om de bezetting van hun praktijk rond te krijgen. Door inhaalzorg en een alsmaar stijgende zorgvraag is het er drukker dan ooit, terwijl gaten in het rooster niet te vullen blijken. Voor de meeste huisartsen is de werkdruk toegenomen en driekwart vindt de werkdruk echt te hoog, blijkt uit LHV-onderzoek. LHV-voorzitter Mirjam van ’t Veld: ‘Ruim de helft van de huisartsen heeft minder energie en er zijn nauwelijks mogelijkheden om te herstellen. We moeten deze negatieve spiraal doorbreken, als we de huisartsenzorg toegankelijk willen houden’.

Aan welke verplichtingen u uit de Wtza moet voldoen, is afhankelijk van uw werksituatie. De nieuwe LHV-handleiding vertelt beknopt en overzichtelijk welke acties voor u gelden. Ondertussen strijden we verder tegen de jaarverantwoordingsplicht die ook uit de Wtza voortkomt.

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie voor huisartsen over het coronavirus (COVID-19).