Binnenkijken - De behandelkamer

 

Hans Arentsen en zijn collega Karin Groeneveld houden sinds juli dit jaar praktijk in het gebouw Zorgplein Lemmer. Voorheen was het een bankgebouw; het bestaat eigenlijk uit twee samengevoegde panden. Arentsen en Groeneveld zitten samen aan de rechterkant van het gebouw, op de eerste verdieping. Aan de linkerkant zit de huisartsenpraktijk van Barbara van Graafeiland , met wie ze het laboratorium delen. 

Foto van een behandelkamerDe behandelkamer is een flinke ruimte van 25 vierkante meter, met een vrijstaande onderzoeksbank, een bureau en een spreekgedeelte. "De onderzoeksbank staat centraal. Dat is heel prettig", vertelt Hans Arentsen. "Je kunt de patiënt van alle kanten benaderen. Dat is makkelijk bij chirurgische verrichtingen. In deze kamer staat ook alle diagnostische apparatuur, bijvoorbeeld voor het maken van hartfilmpjes. En er hangt een goede lamp boven de bank." De behandelkamer heeft twee deuren: een naar de assistentenruimte en een naar de gang. De assistenten gebruiken de behandelkamer bijvoorbeeld om oren uit te spuiten of om er een patiënt op te vangen die binnenkomt voor eerste hulp.

Voordat ze hun intrek in het gebouw namen, zaten de artsen in een portocabin. "Dit is echt ons walhalla. We hebben voor eiken, taupe en appelgroen gekozen. Het is elke dag een genoegen om hier binnen te stappen."

Binnenkijken (pdf)