Binnenkijken - Spreek-/behandelkamer in Amsterdam

 

Voorheen was het een postkantoor, nu is er een compleet medisch centrum gevestigd: medisch centrum Roelof Hart, gevestigd aan het Roelof Hartplein in Amsterdam Oud-Zuid. 

Binnenkijken - Spreek-/behandelkamer in AmsterdamNaast een apotheek en laboratorium Atal zitten er vier huisartsenpraktijken, met zeven dokters. Eén van deze huisartsen is Jan van der Veen. Hij is zeer content over de nieuwe huisvesting. “Het is een robuust, hoog gebouw met een lange gang en glas-in-lood-ramen. Het voelt hier goed. De kleuren van het glas-inlood komen terug in de gang. De sfeer is sterk en rustig, ook door de grote hoogte. In de wachtkamer kun je dat goed zien, daar is het wel een meter of 5 hoog.” Het ontwerp van het huisartsengedeelte is gemaakt door de bouwadviesgroep-LHV. “Mijn spreekkamer is zo’n 6 x 4 meter. De glazen schuifdeuren sluiten het onderzoekgedeelte af van het spreekgedeelte. Dat vind ik prettig werken.”

Sinds de vier huisartsenpraktijken in het voormalige postkantoor zijn gevestigd, werken de huisartsen meer samen. Ze kopen bijvoorbeeld gezamenlijk in en de assistentes springen elkaar bij als het nodig is. “We wilden eerst eens zien hoe het zou gaan lopen. Maar het is een goede beslissing geweest. Het is alleen maar drukker geworden. We hebben nu ook ruimte voor POH’s, diëtisten en verloskundigen. En als we nog meer ruimte nodig hebben, kunnen we die huren van Atal. Voor mij is het werk hier leuker geworden."