Binnenkijken - Spreek-/onderzoekskamer in Praktijk met Toekomst

 

De Praktijk met Toekomst: op de Huisartsbeurs 2014 was hij één dag te zien. Het ontwerp is bestemd voor drie huisartspraktijken in Driebergen die in oktober dit jaar samen een Hoed gaan vormen. De praktijk wordt straks 700 vierkante meter groot, op de beurs was er 300 vierkante meter van te zien, inclusief het vaste meubilair en de vloerafwerking.Foto van een dokterspraktijk

Eén van de huisartsen die er inkomt, is Leo van Eeden (links op de foto). Zijn spreek-/ onderzoekkamer heeft een apart gedeelte waar de onderzoekstafel staat. Een grappig element is een lage tafel met twee kleine stoeltjes. "Leuk voor kinderen."

Hij zit tegenover zijn collega Ernst van Grondelle aan een ei-vormige witte tafel, die in verschillende maten in het centrum terugkomt. "De tafel heeft een smalle en een brede kant. Ik heb ervoor gekozen om de brede kant naar voren te zetten, maar het zou ook andersom kunnen." In de universele behandelkamer staat een kleiner exemplaar, waar alleen een computer op past. Deze kamer heeft een prachtige lichtbak aan het plafond. Van Eeden ziet ernaar uit om in de nieuwe praktijk te kunnen beginnen. "In mijn huidige praktijk heb ik te weinig ruimte voor ondersteunend personeel. De hidha zit in een portacabin." Typerend voor de nieuwe praktijk zijn ook de ruime ingang, de frontoffice, de uitgebreide backoffice en een laboratorium. Vanuit de frontofficie is er uitzicht op de ruime, multifunctionele en vrolijk ingerichte wachtkamer.

Binnenkijken (pdf)
Naar Bouwadviesgroep-LHV