Binnenkijken - Wachtkamer in Ede

 

De praktijk van huisarts Nienke Zoon is een paar maanden geleden verhuisd naar het gloednieuwe Gezondheidscentrum Zuiderzorg in Ede. Er zitten nog twee andere huisartsenpraktijken, een apotheek, fysiotherapeuten, verloskundigen en andere zorgverleners. “Het verschil met de vorige huisvesting kon niet groter zijn”, lacht Nienke Zoon. “We zaten in een woonhuis. Daar heb ik een klein jaar gezeten sinds ik de praktijk overnam. Dit gebouw is minder knus, maar het is hier wel een stuk lichter, ruimer en vrolijker. We hebben er ook alles aan gedaan om het licht en ruim te houden.”

De wachtkamer is inpandig en best klein, maar krijgt door de grote glaspartij toch veel licht uit de hal. "Sommige patiënten vinden het wel wat erg open, maar die moeten dan maar met hun rug naar het raam gaan zitten. Zelfs in de boekenkast hebben we licht en ruimte gehouden door een deel van de vakken open te laten." Blauw is de hoofdkleur. In de witte delen van wanden en bureaus is een schittering verwerkt. "Blauw wordt al snel zakelijk, maar deze kleur blauw is vooral fris".

De frontoffice is met een deur gescheiden van de wachtkamer. De assistente heeft via het raam in de deur goed zicht op wat er in de wachtkamer gebeurt, maar een patiënt die bij de balie staat, kan zijn verhaal doen zonder dat anderen het horen.

In de wachtkamer zit een deur naar de gang met twee spreekkamers en een behandelkamer. "Ik haal patiënten zelf op in de spreekkamer. Vanuit de gang kan ik ook rechtstreeks naar de backoffice van de assistentes lopen. We zitten nu wat verder van elkaar af. Dat was even wennen, maar toch is iedereen blij met deze huisvesting. Dit is een stuk beter."

Binnenkijken (pdf), met meer foto's van huisartsenpraktijk Zoon
Naar Bouwadviesgroep-LHV