Binnenkijken - Wachtkamer Huisartsenpraktijk Spaarndam

 

De geldautomaat is er nog. En in de kelder bevindt zich een grote kluis met een zware kluisdeur. Maar die deur staat altijd open, want in het voormalige bankgebouw is sinds februari dit jaar de huisartsenpraktijk van Pascale Hendriks gevestigd. De bovenverdieping verhuurt ze aan een tandarts- en fysiotherapiepraktijk. Op de begane grond zit ze zelf, met hidha, een vaste waarnemer, drie receptionisten, drie assistentes en twee POH’s. Meteen links bij de ingang zit de ontvangst- en uitgeefbalie waar namens de apotheek medicijnen worden verstrekt.

Een paar meter verder rechts de huisartsbalie. De doktersassistente heeft het volle zicht op de ingang, de uitgiftebalie, de wachtkamer en de gang naar de spreek-/ en behandelkamers.
“We hebben de binnenkant totaal gestript. De bank was erg naar binnen gericht, wij richten ons naar buiten”, vertelt Hendriks. “Er zijn veel meer ramen dan voorheen. En we hebben wel 1 meter hoogte gewonnen, doordat we de plafonds hebben opengebroken.”
Bij de indeling heeft de LHV-Bouwadviesgroep advies gegeven. “We waren al snel klaar”, lacht ze, “want het gebouw leende zich eigenlijk maar voor één plattegrond.”
Iedereen is blij met de nieuwe praktijk. De patiënten ook. “Spaarndam is van ouds een vissersdorp. Die sfeer komt in de inrichting terug. Een donkerbruine vloer, veel hout, veel rood en blauw, de maritieme kleuren.” In de wachtkamer hangt een grote foto: de weerspiegeling van de sluis van Spaarndam in het water. “De sluis ligt hier tegenover en is voor iedereen een herkenningspunt.” In de gang naar de spreek-/ behandelkamers hangt ook een grote foto met weerspiegelend water. “Net als het dorp: we zijn hier door water omgeven.”

Foto van de Huisartsenpraktijk

Binnenkijken bij wachtkamer Huisartsenpraktijk Spaarndam met meer foto's (pdf)

Naar LHV bouwadviesgroep