Leden over de LHV: Teun van der Wijst, praktijkhouder

 
Bent u lid van de LHV, dan hebt u recht op gratis juridisch advies van onze specialisten. En dat kan over van alles gaan. Zo deed praktijkhouder Teun van der Wijst een beroep op Juridische Zaken voor een ‘second opinion’ over een maatschapsovereenkomst. Wat zijn zijn ervaringen?

Contract ondertekenen“In juni 2015 maakte ik de switch van waarnemer naar praktijkhouder, samen met een associé. We richtten een maatschap op en namen een gemeenschappelijke adviseur in de arm. Die behartigde de belangen van ons allebei. Toch had ik ook behoefte aan een persoonlijk advies, aan iemand die met mij meekeek tijdens het onderhandelingsproces. Want je hebt maar één kans om alles vanaf de start zo goed mogelijk te regelen, dus die mogelijkheid wilde ik graag benutten.”

Advies op maat

“Ik kreeg van iemand de tip om contact op te nemen met de afdeling Juridische Zaken van de LHV. Ik kende deze afdeling wel, maar wist niet goed wat ik ervan kon verwachten. Ik dacht dat ik een voorbeeldcontract zou ontvangen, maar kreeg veel meer: een advies op maat. Alle documenten die ik mijn contactpersoon mailde, werden van uitgebreid commentaar voorzien. En nog snel bovendien. De aanbevelingen van de LHV-jurist besprak ik met mijn associé en onze adviseur; de maatschapsovereenkomst werd na overleg op enkele punten gewijzigd.”

Contributie terugverdiend

“Over de hulp van Juridische Zaken ben ik heel tevreden. Ik werd niet alleen inhoudelijk goed geholpen; het scheelde mij bovendien veel kosten. Als LHV-lid hoefde ik namelijk niks te betalen. Had ik een commerciële partij ingeschakeld, dan was ik veel meer tijd en geld kwijt geweest. Nu haalde ik mijn LHV-contributie er dubbel en dwars uit. Toch mooi meegenomen!”

Lees meer ervaringen van leden met de LHV