De vitale huisarts (op aanvraag)

 

In samenwerking met de             VvAA

 

Vitaliteit: hoe energiek is de huisarts (nog)? 

Weet u met hoeveel energie de zorgverlener in Nederland werkt? Sinds 2014 doen we daar wetenschappelijk onderzoek naar. Liggen de uitkomsten van het onderzoek voor huisartsen ongeveer gelijk als met de rest van de zorgverleners? In deze interactieve cursus schetsen we de ontwikkeling in vitaliteit. Onderzoekt u hoe het met uw eigen gevoel van energie en stress is gesteld. En krijgt u praktische inzichten om meer vitaal te leven.

Leerdoel

Tijdens de training 

  • vindt u de balans tussen stressoren en energiebronnen.
  • ontdekt u wat u drijft in het werk
  • krijgt u snel inzicht of u bevlogen of juist gestrest bent
  • krijgt u inzicht in de mogelijkheden en methodiek van zelfcoaching
  • leert u hoe u een zelfcoaching-tool benut
Inhoud

Na de opleiding start u vol enthousiasme aan een nieuwe fase in uw loopbaan om die tot in lengte van dagen vast te houden. Toch weten we dat dit niet de werkelijkheid is. Een beetje stress kan helpen het beste uit uzelf te halen, zolang er maar voldoende energiebronnen tegenover staan. Bij het ontbreken daarvan gaat het vaak mis. Helaas zijn er veel zorgverleners die last hebben van stress en burn-out klachten.

Dat voorkomt u door goed voor uzelf te zorgen. Zelfkennis is daarvoor cruciaal. Tijdens deze cursus krijg u inspiratie op hoe u zichzelf kunt coachen op basis van wetenschappelijke kennis uit het Job Demands en Resources model (Schaufeli). U maakt kennis met GRIP, de online zelfcoaching-tool die VvAA in 2017 introduceerde bij zorgprofessionals.

Met deze cursus heeft u een nieuwe impuls om door bewustwording op eigen belemmerende overtuigingen en gedragingen, verandering door zelfcoaching te starten. Een - voor sommigen - bekende levensles waar u zakelijk én persoonlijk plezier van hebt in het dagelijkse leven.

Na inschrijving ontvangt u een persoonlijke inlog voor de startmeting van GRIP en na afloop heeft u de mogelijkheid om de volledige zelfcoachingtool GRIP af te nemen, zodat u direct aan de slag kan in de eigen omgeving, tempo en voorkeur.

Vooraf kunnen eventuele vragen uit de praktijk naar trainer annette.van.ginkel@vvaa.nl worden gemaild zodat deze in het blok behandeld kunnen worden.

Praktische informatie

DoelgroepAios
Hid(ha)
Praktijkhouder
Waarnemer
Accreditatie3 punten
KostenLeden € 275,- / Aios € 145,- / Niet-leden € 495,-
Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480059.

Programma
  • Voorstellen met termen uit GRIP en eigen GRIP-meting
  • Achtergrond en theorie
  • Collegiale toetsing, afstemming om tot zelfinzicht te komen door oefening levenswiel
  • Uitleg / inzicht in GRIP
  • Oefening met GRIP
Trainer(s)

Annette van Ginkel is dagelijks bezig met bezield werken in haar rol als coach en begeleider bij zelfcoaching trajecten in zorgondernemingen. In deze sessie ontstaat een veilige setting en sfeer waarbij persoonlijke ervaringen gedeeld worden met alle deelnemers om op die manier inzicht te krijgen en te ervaren hoe deelnemers zelf  het meest effectief hun energie managen.

 

 

Ilona van Nispen tot Pannerden-Moorrees (huisarts) is als gast aanwezig en leest voor uit eigen werk. Zij schrijft blogs voor Arts en Auto over dit onderwerp en werkt zelf ook met GRIP.

Bijzonderheden

Alleen op aanvraag
Deze cursus is geen onderdeel van het vaste programma en wordt uitsluitend op aanvraag gegeven op een door u gewenste locatie. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.