Efficiënt vergaderen

 

Eindeloos vergaderen, vergaderingen die te laat starten en vervolgens uitlopen. Het zijn allemaal welbekende problemen. Deze workshop biedt u tips om efficiënt vergaderen voor eens en altijd door te voeren in uw team, hagro of in een ander samenwerkingsverband.

Leerdoel
  • Kennismaken met hulpmiddelen en handvatten om het overleg te optimaliseren.
  • Optimaliseren van de voorbereiding- en agenderingstechnieken.
  • Structurerende technieken tijdens de vergadering onder de knie krijgen.
Inhoud

Oplossingen voor ‘vergaderproblemen’ liggen niet altijd voor de hand, en een eenmaal ontstane vergadercultuur lijkt moeilijk te veranderen. Efficiënt vergaderen is echter wel te leren. Dankzij de combinatie van vergadertips en het uitvoerig behandelen van uw vragen, beschikt u na afloop over voldoende handvatten om vergaderingen voortaan soepel en snel te laten verlopen.

Praktische informatie

DoelgroepDoktersassistente
Hid(ha)
Praktijkhouder
Praktijkmanager
Praktijkondersteuner
Waarnemer
Accreditatie4 punten
KostenLeden € 185,- / Aios € 110,- / Niet-leden € 375,-
Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel bel 085-0480068.

Programma

Na een korte inleiding en uiteenzetting van de doelen inventariseren we de praktijkvragen. De door u aangedragen vragen en problemen vormen, samen met tien onfeilbare vergadertips, de rode draad van de workshop. Als vergadertips komen onder meer aan de orde: werk met vergaderdoelstellingen, benut de methode van de voorleggen en dwing iedereen zich goed voor te bereiden.

Trainer(s)
Theo Bollerman begon in 1982 met zijn adviesbureau en richt zich sinds 1992 op de gezondheidszorg. Naast het geven van workshops en lezingen begeleidt hij veelvuldig besturen, hagro's en soortgelijke groepen bij beleidsontwikkeling en managementvraagstukken. 
Lucie Douwes Dekker was tot 1995 huisarts maar zwichtte voor haar oude liefde: het opleiden. Zij houdt zich bezig met dezelfde thematiek als Theo Bollerman, maar is daarbij ook gespecialiseerd in de relatie tussen zorgverlener en patiënt.
Bijzonderheden

Op aanvraag: in company
Deze cursus wordt op aanvraag op een door u gewenste locatie gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.