EKC-verkorte basisopleiding

 

Normaal gesproken duurt de basisopleiding tot Erkend KwaliteitsConsulent (EKC) twee dagen. Aangezien meerdere onderwerpen van deze basiscursus al in de opleidingen van kaderartsen aan de orde zijn geweest, is er speciaal voor deze doelgroep een verkorte cursus EKC van één dag ontwikkeld. Hierin komen alle onderwerpen van de EKC-basisopleiding in verkorte versie aan de orde.

In samenwerking met het :          

 

Inhoud

De basisiopleding EKC is ontwikkeld mede op verzoek van de perifere nascholingsorganisaties. Het doel was om de nascholing en toetsing in kleine groepen, zoals FTO en toetsgroepen, te ondersteunen of daar waar nodig nieuw leven in te blazen. Aangetoond is dat deze vorm van nascholing een uitstekende methode is om kwaliteitsbeleid te implementeren in de huisartsenpraktijk. 

Opzet verkorte cursus EKC

De volledige opleiding bestaat uit 1 dag waarin met afwisselende en inspirerende werkvormen diverse aspecten van de functie als EKC de revue passeren. Allereerst wordt ingegaan op de inventarisatie van de wensen en behoeften van uw toetsgroepleden. Vervolgens krijgt u uitleg over de taken en verantwoordelijkheden van een EKC. U wordt hierbij op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en kwaliteitsbeleid; u maakt kennis met verschillende onderwijsvormen en gaat er direct praktisch mee aan de slag. Het motiveren van uw eigen groep komt vervolgens aan bod en u werkt aan een verbeteringsplan voor uw eigen praktijk. Na afloop gaat u naar huis met veel nieuwe ideeën over nascholing in toetsgroepen.

Praktische informatie

Accreditatie7 punten
KostenLeden € 295,- / Aios € 195,- / Niet-leden € 595,-
Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480068.

Programma
  • Mijn rol als EKC
  • Hoe kies ik mijn onderwerpen?
  • Inzicht in nieuwe onderwijsvormen en -methoden
  • Hoe motiveer ik mijn groep?
  • Hoe implementeer ik wat ik geleerd heb?
Trainer(s)

Ilonka Brugemann is 'Coach voor medici' (kaderhuisarts supervisie/coaching) en huisarts n.p.  Zij geeft diverse trainingen op de gebieden communicatie, professionaliteit en samenwerking, werkt als supervisor op de huisartsopleiding van de VU en begeleid als coach en teamcoach individuele (huis)artsen, intervisiegroepen, maatschappen en praktijkteams. Zie ook https://www.sense-coaching.nl

Eveline Floor

Bijzonderheden

Het volgen van de cursus geeft recht op inschrijving in het register ‘Erkend Kwaliteits Consulent’ van het CHBB als huisarts met een bijzondere bekwaamheid.

Algemene voorwaarden LHV Academie 
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.