Lean werken deel 2

 

Werkplekmanagement

U heeft wellicht de nascholing 'Met LEAN naar een optimale en efficiënte praktijkvoering' in 2013, 2014 of 2015 gevolgd. Wilt u dit graag met het team concreet maken in de praktijk? Maar komt u niet veel verder dan u al was of lukt het niet om LEAN handen en voeten te geven in de praktijk?

Leerdoel
  • Het fundament van Lean werken "5S" invoeren en implementeren in de praktijk
  • Ruimtes in praktijk opruimen en volgens een nieuw plan standaard inrichten
  • Voorraadbeheer efffectief en efficiënt inrichten

 

Inhoud workshop

Deze workshop gaat u helpen om 5S, het fundament van LEAN werken, te implementeren in de praktijk.

U leert om met andere ogen naar de ruimtes in de eigen praktijk te kijken, u gaat een plan maken voor verbetering hiervan en u leert om daadwerkelijk echt te gaan 5S-en: Scheiden, Schikken, Schoonmaken, Standaardiseren en Standhouden!

Daarnaast gaan we aan de slag met het voorraadbeheer en krijgt u tips om dit efficiënter te krijgen.

Praktisch en direct zichtbaar
Er wordt uitgegaan van het principe ZIEN - LEREN - DOEN! Tijdens de workshop wordt gewerkt met voorbeelden uit de eigen praktijksituatie. U leert praktische vaardigheden die direct toepasbaar en zichtbaar zijn in de praktijk.

Deze workshop wordt op de eigen praktijk gegeven met alle medewerkers.

Praktische informatie

DoelgroepAios
Apotheekhoudend huisarts
Apothekersassistente
Doktersassistente
Hid(ha)
Kwaliteitsmedewerker
Praktijkhouder
Praktijkmanager
Praktijkondersteuner
Waarnemer
Accreditatie4 punten
Trainer(s)

Margareth Heuveling werkte lang in de gezondheidszorg, voordat zij begon als LEAN-specialist. In diverse bedrijven voerde ze de begrippen ‘continu verbeteren’ en ‘LEAN’ in.
Ze merkte dat het werken met mensen in een zorginstelling niet veel anders is dan werken met mensen in een bedrijf. Het zoeken naar de bronoorzaak van een probleem is
hetzelfde proces. Samen zoeken naar oplossingen, daar gaat om. Ze heeft veel ervaring met de implementatie van LEAN in huisartsen- en tandartspraktijken, apotheken en
ziekenhuizen.

Ulrich Schultz is sinds 1996 huisarts in Deurne en raakte besmet met het LEAN-virus. Hij is ervan overtuigd dat werken volgens de LEAN-methode alleen maar voordelen kent. Het geeft veel rust in de dagelijkse praktijkvoering en helpt om efficiënter te werken. Dat iedereen in de praktijk zich kan bezighouden met zijn of haar kerntaak, dat is toch wat iedereen graag wil?

 

 

Bijzonderheden

Deze nascholing is ook geaccrediteerd voor uw doktersassistente. Bij inschrijving is het van belang het KABIZ-nummer bij de hand te houden.

Op aanvraag: in company
Deze cursus wordt op aanvraag op een door u gewenste locatie gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 8 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

Contact
Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480072.

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.